Nasır tedavisi için hangi doktora gidilir?

Nasır tedavisi için hangi doktora gidilir?
GİRİŞ

Bir tür cilt hastalığı olan nasır özellikle ayak bölgesinde sıklıkla görülür. Bu nedenle nasır için hangi doktora gidilir sorusunun cevabı merak konusudur.

Deri sertleşmesi olarak da bilinen bu hastalık derinin yoğun sıkışma ve basınç altında kalmasıyla ortaya çıkar.

Ayaklar haricinde ellerde de oluşan nasır problemi derinin sertleşmesi ile kendini belli eder. İlgili bölge baskıya maruz kaldıkça derisi kalınlaşır ve ağrı yapmaya başlar. Pürüzlü, sert ya da yumru şeklinde meydana gelebilir. Başlangıçta günlük hayatı çok fazla etkilememesi sebebiyle kişiler nasırı çok fazla önemsemezler. Ancak ilerledikçe ve tedavi edilmedikçe sertliği ve büyüklüğü artacak, ağrı görülmeye başlanacaktır. Nasırın hangi özelliklerde olacağı türüne göre farklılık gösterecektir.

Nasır Neden Olur?

Günlük hayatta sıklıkla görülen nasır sebepleri kişilerin dikkatli olmalarını gerektirir. Bu durumun başlıca sebebi yanlış ayakkabı seçimidir. Özellikle yüksek topuklu ve rahatsız ayakkabıların sık giyilmesi nasırı tetikler.

Vücut ağırlığının artması, çok fazla ayakta kalmak, bazı meslekler ve aktiviteler, ayakların fazla kemikli olması, yalınayak yürümek, çeşitli sportif faaliyetler, ayakkabıyı çorapsız giymek ve çok fazla yürümek de nasıl oluşumuna yol açacaktır.

Nasır Belirtileri Nelerdir?

Farklı şekillerde ortaya çıkan nasır belirtileri hastalığın hızlıca tedavi edilmesi açısından önemlidir. Kalınlaşmış olan deride nasırın uç bölgesi oluşur. Nasırlı deride sertlik görülür. Ağrı hissi vardır ve ileri derecedeki nasırlarda ağrıya büyüme ve renk değişimi eşlik eder. Nasırlaşmış olan bölgenin etrafında iltihaplanma olabilir. Eğer nasır hafif derecede ise baskının ortadan kalkması ile birlikte ağrı hissi de kaybolacaktır.

Nasır İçin Hangi Doktora Muayene Olunur?

Nasır ve benzer cilt hastalıkları için cilt uzmanına muayene olmak gerekir. Özellikle batma, ağrı, sertleşme ve deri farklılaşması olan kişilerin vakit kaybetmeden doktor tedavilerine başlamaları önemlidir. Bu süreçte çeşitli solüsyonlar, salisilik asit içerikli karışımlar, hazır nasır bantları ve pomadlar kullanılır. Tamamı doktorun önerdiği şekilde uygulanmalıdır. Bu tür uygulamaların yeterli gelmediği hallerde nasır cerrahi işlem ile çıkarılabilir. Eğer nasır tedavisi zamanında yapılmazsa ya da nasır kendi haline bırakılırsa zamanla daha fazla büyüyecektir.

KAYNAK: UŞAK HABER