Öksürük ve burun akıntısını anında kesiyor! Doğal antibiyotik besinler hangileri?

Öksürük ve burun akıntısını anında kesiyor! Doğal antibiyotik besinler hangileri?
GİRİŞ

Gribal enfeksiyonlarla savaşan besinler vücutta doğal antibiyotik görevi üstleniyor. Beslenme uzmanı Şeyda Sıla Bilgili, gribi kısa sürede iyileştiren ve vücudu koruyan besinleri açıkladı…

Öksürük ve burun akıntısını anında kesiyor! Doğal antibiyotik besinler hangileri? - Son zamanlarda gribal enfeksiyon salgını olması pek çok kişinin sağlığını kaybetmesine yol açıyor. Birçok kişide bir haftadan uzun süren enfeksiyonu daha kısa sürede iyileştirmek mümkün. Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler sayesinde gribal enfeksiyon belirtileri olan öksürük ve burun akıntısından kurtulabilirsiniz.

Yapılan araştırmalar, gripten koruyan ve mikroplar yüzünden oluşan enfeksiyonu vücuttan hızlıca atan besinleri ortaya çıkardı. Doğal antibiyotik görevi üstlenen bu besinlerin düzenli olarak tüketilmesi vücut direncini arttırıyor. Beslenme uzmanı Şeyda Sıla Bilgili, enfeksiyon tedavisi hakkında “Bağışıklık sistemi, vücuda giren zararlı maddeleri, mikropları ve virüsleri fark edip yok etmeye çalışan bir sistemdir” hatırlatmasında bulundu.

DOĞAL ANTİBİYOTİK BESİNLER

Sarımsak ve soğan özellikle çiğ tüketildiği zaman içindeki sülfürlü bileşikler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Sarımsak vücudu kansere karşı koruyup hücre onarımını destekliyor. Ayrıca helikobakter pilori gibi bazı bakterilerin çoğalmasını da önlüyor. Sarımsak ve soğan vücuda bu kadar yararlıyken aşırı tüketimi kanamaya yol açabiliyor. Uzmanlara göre her gün iki diş sarımsak demek hem sağlıklı hem de yeterli görülüyor. Soğan da hücre hasarına karşı koruduğu ve bağışıklığı güçlendirdiği için sofralarda olması gerekiyor.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN BESİNLER

Enfeksiyona bağlı hastalıkları önlemek için kefir tüketmek son derece faydalıdır. Kefirin üst solunum yollarına karşı koruyucu olduğunu gösteren araştırmalara göre geçmeyen inatçı gribi vücuttan atmayı kolaylaştırıyor. Bağırsakta kanser oluşturan faktörleri engelleyip probiyotik özelliği sayesinde sindirim sistemini destekliyor.

Kefir tüm bu faydalarının yanı sıra sinirsel rahatsızlıkları da tedavi ediyor. Çocuklarda sık görülen iştahsızlık ve uykusuzluk gibi sorunların tedavisinde kefir tüketilmesi tavsiye ediliyor. Ülser, yüksek tansiyon, bronşit ve astım tedavisinde etkili sonuçlar gösteriyor.

VÜCUTU KORUYAN SEBZELER

Bağışıklık sistemini güçlendiren sebzeler arasında ıspanak yer alıyor. Ispanak A, B, C ve E vitaminleri ile kalsiyum magnezyum, quarcetin bakımından zengindir. Folik asit sayesinde vücudu koruyup enfeksiyonlarla savaşıyor. Turp da yüksek fosfor ve diyet lifi içeriği sayesinde güçlü bir antioksidan olarak hastalıklarda doğal antibiyotik yerine geçiyor.

KAYNAK: UŞAK HABER