Ölüm riskini resmen azaltıyor! Bilimsel olarak kanıtlandı! Bu şekilde uyumak ömrü uzatıyor!

Ölüm riskini resmen azaltıyor! Bilimsel olarak kanıtlandı! Bu şekilde uyumak ömrü uzatıyor!
GİRİŞ

Uykuyla ilgili yapılan yeni bilimsel araştırmaların sonuçları herkesi şaşırttı. Bu şekilde uyumak ömrü uzatıyor. Uyurken buna mutlaka dikkat edin. İşte o çalışmanın detayları…

Ölüm riskini resmen azaltıyor! Bilimsel olarak kanıtlandı! Bu şekilde uyumak ömrü uzatıyor! - Sağlıklı ve uzun yaşamda en büyük etkiye sahip olduğu belirtilen uyku hakkında yeni bilimsel çalışmalar yapıldı. Sağlıklı bir zihin ve beden için düzenli ve kaliteli uyku yaşam kalitesini ciddi ölçüde artırıyor. Konuya ilişkin yapılan yeni çalışmalar ise doğru uykunun ömrü uzatabileceği ifade ediliyor.

American College of Cadiology’s Annual Scienfic Session ve The World Congress of Cadiology tarafından yapılan ortak bir çalışmanın sonuçları yayımlandı. Daha fazla faydalı uyku alışkanlığına bağlı kalan kişilerin genç yaşta ölme riskinin giderek düştüğü aktarıldı. Çalışmanın sonuçları ise bir hayli şaşırtıyor.

uyumak-1.jpg

UYKU KALİTESİNDE BU 5 FAKTÖR ÖNEMLİ!

US National Health Interview Survey’den 170 binden fazla kişi incelenerek yapılan araştırmalar sonunda önemli bir sonuçlara ulaşıldı. Araştırmacılar tarafından bir uyku skoru tablosu kullanılarak uyku kalitesi etrafında dönen beş faktörü değerlendirdi.

Uyku kalitesinde etkisi yüksek 5 önemli faktör ise şunlar olduğu belirtildi:

  • 7 – 8 saat ideal uyku süresinin tamamlanması.
  • Haftada en az iki defa uykuya dalma güçlüğü.
  • Haftada en az iki defa uyku bölünmesi.
  • Uyku ilacı kullanmamak,
  • Haftada en az 5 gün uyandıktan sonra iyi dinlenmiş hissetmek.

Yapılan araştırma hakkında konuşan Dr. Frank Qian, net bir doz – yanıt ilişkisi olduğunu ve bu nedenle birinin daha yüksek uyku kalitesine sahip olması için ne kadar faydalı faktörler varsa, aynı zamanda kardiyovasküler mortalitenin de kademeli olarak düşürülmesine yardımcı olduğu aktarıldı.

uyumak-2.jpg

UYKU KALİTESİ ÖMRÜ UZATIYOR!

Uykunun insanlar üzerindeki etkilerinin araştırıldığı çalışma kapsamında insanların belirtilen tüm bu ideal uyku davranışlarına sahip olması halinde daha uzun yaşama olasılıklarının yüksek olduğu ifade ediliyor.

Çalışmada dikkat çeken en önemli sonuç ise uykunun iyileştirilmesi ve uyku bozukluklarının belirlenmesi halinde erken ölümlerin bir kısmının önlenebileceği belirtiliyor. Söz konusu beş faktörün hepsine sahip olanların ölme olasılığının yüzde 30 daha düşük olduğu ifade edildi.

KAYNAK: UŞAK HABER