Padişah baharatı tarifiyle karaciğerinizi temizleyin

Padişah baharatı tarifiyle karaciğerinizi temizleyin
GİRİŞ

Karaciğeri adeta sıfırdan temizleyen özel bir baharat her derde şifa oluyor. Padişahların da sık tükettiği bir baharat olan sumağın karaciğere faydaları ise saymakla bitmiyor.

Karaciğerde biriken toksinlerin en hızlı şekilde dışarı atılmasını sağlayan sumak, padişahların da sık tüketmesi nedeniyle padişah baharatı olarak biliniyor. Karaciğeri baştan aşağı temizleyen ve çalıştıran bir baharat olarak pek çok farklı şekilde de tüketilebiliyor.

İnsan vücudunun en hayati organlarından olan karaciğerin tüm işlevini yerine getirmesi için sağlıklı beslenmek son derece önemlidir. Bazı gıdalar ise karaciğere faydaları sayesinde daha iyi şekilde karaciğerin çalışmasını sağlıyor. Bunlardan biri olan sumak ise şifalı pek çok özelliği ile dikkat çekiyor.

KARACİĞERE FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR!

Osmanlı padişahlarının ekşimsi tadı ile çok sevdiği ve hem yemeklerinde hem de sefere çıkarken bile yanlarından ayırmadıkları sumak, diğer pek çok baharatta olduğu gibi faydaları saymakla bitmiyor.

En güçlü toksin atıcı baharat olarak değerlendirilen sumak, özellikle karaciğerdeki tüm toksinlerden arınmada ciddi bir fayda sağlıyor. Bu özelliği nedeniyle hamilelerin sumağı çok tüketmeleri önerilmez. Karaciğeri daha düzgün çalışmasına yardımcı olan sumak sofralarda lezzetli bir baharat olarak da rahatça tüketilebiliyor.

SUMAK FAYDALARI NELER, NASIL TÜKETİLMELİ?

Sumak güçlü antioksidan özellikleri ile vücudun serbest radikallerden kurtulmasını sağlar. Sindirim sistemini de destekleyen sumak, kilo verme sürecinde de içindeki doğal asit ile gıdaların daha hızlı parçalanmasını sağlamaktadır. Ayrıca iltihap önleme özelliği de sumağın en büyük faydaları arasında yer alıyor.

Lezzetli bir tüketimi olan sumak ekşimsi tadı ile özelikle salatalarda ve soğan salatasında tercih edilebilir. Et, tavuk, balık gibi birçok yemekle tüketimi mümkündür.

KAYNAK: UŞAK HABER