Patates Diyeti Nasıl Yapılır? Programı, Özellikleri

Patates Diyeti Nasıl Yapılır? Programı, Özellikleri
GİRİŞ

Patates diyeti yapmak, son yıllarda popüler olan şok diyet türlerinden bir tanesidir. Haşlanmış patates ağırlıklı beslenerek, kısa sürede hızlı kilo vermenizi sağlamaktadır.

Herhangi bir yan etkisini görmemeniz veya sağlığınıza istemeden zarar vermemeniz içi, özellikle kronik rahatsızlıklarınız varsa, bu tür şok diyetleri yapmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Patates diyeti kısa sürede kilo vermenizi hedeflerken aynı zamanda tok kalmanızı sağlar ve vücudunuzda detoks etkisi yaratır.

Patates Diyeti Nedir?

Patates diyetinin tanımı, ağırlıklı olarak haşlanmış patatesle beslenmekle birlikte haşlanmış patatesin yanında yoğurt da tüketebileceğiniz bir diyettir. Günlük öğünlerinizde belirli oranda haşlanmış patates ve yanında da belirli oranlarda yoğurt yemek sizi tok tutacaktır. Aynı zamanda gün içinde 2 ila 3 litre kadar su içmeniz, yapabiliyorsanız yürüyüş yapmanız gerekmektedir. Gün içerisinde öğünleriniz dışında kahve ve çay da tüketebilirsiniz.

3 Günde 5 Kilo Verdiren Patates Diyeti Nasıl Yapılır?

Kısa zamanda kilo verdiren patates diyetini yaparken patatesleri haşlamanız ve yanında da yoğurt tüketmeniz gerekmektedir. Yemeniz gereken yoğurdun ev yapımı yoğurt olmasını tercih ediniz ancak ev yapımı yoğurt bulamayacaksanız kaymaksız ve yağsız hazır yoğurt tercih etmeniz gerekmektedir. Çünkü bu diyetin amacı yalnızca belirli oranda karbonhidrat alarak günlük belirli bir kaloride kalmanızı sağlamaktır. Öğünlerinize haşlanmış patates ve yoğurdu orantılı olarak dağıtarak tüketmelisiniz. Örneğin sabah 1 haşlanmış patates ve 1 kase yoğurt, öğlen 2 haşlanmış patates 1 kase yoğurt, akşam 1 haşlanmış patates 4 kase yoğurt tüketebilirsiniz. Gün içinde aldığınız kalorinin 800 kaloriyi geçmemesi gerekmektedir. Ortalama 1 haşlanmış patates ve 1 kase yağsız yoğurdun kalorisini öğrenip gün içinde öğünlerinize dağıtarak patates diyetinizi tamamlayabilirsiniz.

Patates Diyetinin Zayıflatıcı Etkileri

Patates diyetinin kilo verdirmesi hızlı gerçekleşmektedir. Hızlı kilo vermek sizi mutlu etse de mutlaka kötü bir durumla karşılaşmamak için doktorunuza danışarak hareket etmelisiniz. Ancak patates diyetinin olumlu etkilerini sayacak olursak başta patatesin lifli bir gıda olması nedeniyle hem sizi tok tutarak diyeti kolay atlatmanızı sağlayacak hem de bağırsaklarınıza iyi gelecektir. Aynı zamanda patates diyeti yaparken vücudunuzu yormayan biçimde beslendiğiniz için bir nevi detoks yapıyorsunuz diyebiliriz. Diyetinize başladığınızda birden düşük kalorili beslenmeye başladığınız için baş dönmesi ve halsizlik yaşayabilirsiniz, böyle durumlarda kendinizi gözlemleyerek gerekli önlemleri almalısınız.

KAYNAK: UŞAK HABER