Portakal ve limondan 10 kat fazla C vitaminine sahip! Hünnabın faydaları neler?

Portakal ve limondan 10 kat fazla C vitaminine sahip! Hünnabın faydaları neler?
GİRİŞ

Çin’de uzun yaşamın sırrı olarak tanımlanan hünnabın portakal ve limondan 10 kat daha fazla C vitaminine sahip olduğu ifade edilen hünnabın faydaları ise saymakla bitmiyor…

Çin’de uzun yaşamın sırrı olarak gösterilen hünnap, Türkiye’de de son dönemde popülerliğini bir hayli artırmıştır. Vücudun toksinlerden artırılmasını sağlayan ve zararlı hücreleri de onaran hünnap, besin değerleriyle de dikkat çekiyor.

C vitamini yönünden en zengin meyveler arasında gösterilen portakal ve limondan yaklaşık 10 kat daha fazla C vitaminine sahip olduğu aktarılan hünnap, cennet meyvesi olarak da biliniyor. Cehrigiller ailesinden bahar aylarında hoş kokulu sarı renkli çiçekler açan, dikenli bir ağaç türü olan hünnap, sağlıklı ve uzun yaşamın sırrı olarak birçok medeniyet tarafından tüketiliyor.

hunnap-meysevi-1.jpg

DOĞAL BİR VİTAMİN VE MİNERAL DEPOSU!

İnsan vücudu için gerekli olan temel yapı taşlarından vitamin ve mineraller açısından son derece zengin olan hünnap, düzenli ve doğru tüketimiyle birçok rahatsızlığın ortadan kaldırılmasını sağlıyor. Ülkemizde daha çok Bursa ve Çanakkale bölgelerinde ticareti yapılan hünnap, Asya ülkelerinde de oldukça popülerdir.

C vitamini açısından son derece zengin olan hünnap, B1 ve B2 vitamini yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahip. Öte yandan doğal bir kalsiyum ve potasyum deposu olan hünnap, sağlıklı beslenme sürecinde sıklıkla tercih ediliyor.

hunnap-meysevi-2.jpg

HÜNNABIN FAYDALARI NELERDİR?

Hünnap meyvesinin asırlardır faydaları alternatif tıpta da yaygın olarak tercih edilen bir meyve olmasını sağlamıştır. Düzenli olarak tüketilen hünnap vücutta birçok soruna çözüm sunuyor. Hünnabın faydalarından bazıları ise kısaca şunlardır:

  • Toksinlerin atılmasında önemli fayda sağlıyor.
  • Vücuttaki sorunlu hücreleri onarıyor.
  • Gün içinde vücudun kaybettiği enerjiyi sağlar.
  • Serbest radikallerin vücut hücrelerine saldırılarını içindeki bol miktardaki flavonoid asit ile sağlar.
  • Bağırsak sağlığını korur.
  • Kan şekeri seviyesini düzenler.

HÜNNAP NASIL TÜKETİLMELİDİR?

Faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için hünnap meyvesinin birçok farklı şekilde tüketimi mümkündür. Dalından kopardığınız gibi taze olarak tüketebilir veya yarım kilo hünnap 1 litre su içinde kaynatılarak süzüldükten sonra suyu da tüketilebilir.

KAYNAK: UŞAK HABER