Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı! Bu besinlerle daha mutlu olabilirsiniz!

Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı! Bu besinlerle daha mutlu olabilirsiniz!
GİRİŞ

Canan Karatay, tüketilecek bazı besinler ile mutluluk hormonunun daha fazla salgılanmasının mümkün olduğunu açıkladı. Mutluluğun formülü bu 4 besinde diyen Karatay, bu gıdaların tüketilmesine özen gösterilmesi gerektiğini de ifade etti.

Yaptığı açıklamalarla sıklıkla gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, tüketilen yiyecekler ile mutlu olunabileceğini açıkladı. Gün içerisinde insanların enerjisi hızlı bir şekilde anlık olarak düşebiliyor. Bu durum yoğun iş temposu ya da mevcut yaşam koşullarından dolayı meydana gelebiliyor.

Tüketilen her gıda vücut sağlığı için oldukça büyük bir öneme sahiptir. Sağlıklı ve düzenli bir beslenme alışkanlığının edinilmesi vücut sağlığının korunması ve birçok hastalığın da meydana gelme riskinin azaltılmasına yardımcı olmaktadır. Bu konularda sıklıkla açıklama yapan Canan Karatay, 4 besin ile mutlu olunabileceğini ve bu besinlerin mutluluk hormonu salgılayarak enerji düzeyinin artmasını sağlayacağını açıkladı.

EV YAPIMI ÜRÜNLERİ TÜKETİN

Gün içerisinde anlık enerji kayıpları ve buna bağlı olarak da mutsuzluk meydana gelebiliyor. Ülkemizde sağlıklı beslenme konusu denince akla gelen ilk isimlerden olan Prof. Dr. Canan Karatay, insanların mutluluk hormonu salgılamasını arttıracak gıdaları açıkladı. Prof. Dr. Canan Karatay tarafından açıklanan bu gıdalar mutluluğun formülü olarak lanse edildi. Prof. Dr. Canan Karatay; evde yapılan turşu, şalgam suyu, sirke ve yoğurdun mutluluk hormonunu ürettiğini açıkladı. Canan Karatay yaptığı açıklamalarda şu ifadelere de yer verdi; ‘’Turşu, şalgam suyu, sirke ve yoğurt gibi gıdalar içerdikleri yararlı mikroorganizmalar sayesinde bağırsak florasını düzenler ve serotonin hormonu üretimini arttırarak mutluluk hissi yaratır. Bu yüzden bu gıdaların tüketilmesi sadece sağlığımız için değil aynı zamanda, ruh halimiz için de önemlidir.’’

GIDALARIN İÇERİĞİNİ KONTROL ALTINDA TUTABİLİRSİNİZ

Prof. Dr. Canan Karatay yaptığı açıklamalarda ilgili ürünlerin hazır gıdalardan daha sağlıklı olduğunun altını da çizdi ve açıklamalarına şu şekilde devam etti; ‘’Evde yapılan bu gıdaların içine iyi tamamen kontrol altında tutulabilir ve herhangi bir koruyucu ya da katkı maddesi eklenmeden yapılabilir. Bu da sağlığımız için daha faydalıdır.’’

KAYNAK: UŞAK HABER