Ramazan'da baş ağrısı çekiyorsanız tehlikede olabilirsiniz! En etkili yöntem bulundu! Baş ağrısını anında geçiriyor!

Ramazan'da baş ağrısı çekiyorsanız tehlikede olabilirsiniz! En etkili yöntem bulundu! Baş ağrısını anında geçiriyor!
GİRİŞ

Ramazan ayında özellikle uykusuzluk, susuzluk ve açlık nedeniyle bu duruma alışık olmayan vücutta farklı belirtiler ortaya çıkıyor. Baş ağrısı ise en risklisi olabilir. İşte baş ağrısını geçiren o yöntem…

Ramazan'da baş ağrısı çekiyorsanız tehlikede olabilirsiniz! En etkili yöntem bulundu! Baş ağrısını anında geçiriyor! - Ramazan ayının gelmesiyle birlikte birçok kişinin gündelik yaşantısı büyük oranda değişti. Özellikle yeme içme alışkanlıklarının değişmesinin ardından vücutta da bu değişikliklerin etkisi sık görülmeye başladı.

Ramazan ayında çok sık karşılaşılan şikayet arasında ise baş ağrısı ilk sıralarda yer alıyor. Özellikle vücudun susuz kalması, açlık ve uyku düzeninin değişmesi bu sorunları tetikleyebiliyor. Zonklayıcı ve geçmeyen baş ağrısı için yüzde 100 etkili çözümler ise ortaya çıktı.

bas-agrisi-1.jpg

UZMANLAR BAŞ AĞRISINA KARŞI UYARIYOR!

Çok sık baş ağrısı şikayetleri çekenlere karşı uzmanlardan uyarılar gelmeye devam ediyor. Özellikle zonklayıcı ve acılı baş ağrılarının tehlikeli olabileceği aktarıldı. Söz konusu baş ağrılarının temel nedeni olarak kafatası içinde büyüyen ve beyne baskı yapan ve kafa içi basıncını artmasına neden olan tümörler olabileceği ifade edildi.

Özellikle baş ağrısına ek olarak nöbet geçirme, baş dönmesi, mide bulantısı gibi sorunların olmasının da beyin tümörlerine neden olabileceği aktarıldı. Bu tip belirtilere sahip olanların en kısa sürede muayene olmaları gerektiği aktarılıyor.

bas-agrisi-3.jpg

RAMAZAN’DA BAŞ AĞRISINI ÖNLEMENİN YOLLARI!

Ramazan ayında baş ağrısı şikayetlerini en aza indirmek için basit ancak etkili yöntemlerin tercih edilmesi gerekiyor. İlk sırada ise kaliteli uyku geliyor. Ramazan’da uyku düzenini yeniden ayarlamak büyük önem taşıyor.

Su tüketimi de önemli bir unsur. İftardan sahura kadar yeterli miktarda vücudun su alması ve su ihtiyacını karşılayacak besinlerin tüketilmesi de gerekiyor. Aromatik yağlar, soğuk su torbası uygulaması da baş ağrısına karşı etkili oluyor.

KAYNAK: UŞAK HABER