Ramazanda hazımsızlık çekenler dikkat! Canan Karatay’dan büyük tüyo!

Ramazanda hazımsızlık çekenler dikkat! Canan Karatay’dan büyük tüyo!
GİRİŞ

Ramazan ayı süresince tüketilen gıdalara özellikle dikkat edilmesi gerekiyor. Uzmanlar sahur vaktinde tüketilecek gıdalar ile sindirim sisteminin korunmasının önemine işaret etti.

Ramazanda hazımsızlık çekenler dikkat! Canan Karatay’dan büyük tüyo! - Sağlıklı bir vücut sistemine sahip olunması için ilk olarak sindirim sistemi ile bağırsak sağlığının korunması gerekmektedir. Özellikle tüketilen gıdalardan sonra yaşanılan hazımsızlık, kişilerin oldukça rahatsız olmasına ve farklı mide rahatsızlıklarının da tetiklenmesine neden olabilmektedir.

Sağlıklı gıdalar üzerine yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen Canan Karatay, ramazanda sahur süresince tüketilmesi gereken gıdalar hakkında bilgiler paylaştı. Özellikle reflü, kabızlık ya da hazımsızlık gibi sindirim sorunu olanlarda meydana gelen semptomların engellenmesi için Canan Karatay önemli bilgiler aktardı. Prof. Dr. Canan Karatay sahur süresi boyunca su, çorba ya da ayran tüketilmesini önerdi.

SUSATACAK İÇECEKLERDEN UZAK DURUN

Sahur süresinde tüketilen gıdaların gün içerisinde kişilerin susuzluk yaşamasına neden olmaması ve bu nedenle de baş ağrısı yaşanmasına Neden olmaması gerekiyor. Prof. Dr. Canan Karatay tarafından yapılan açıklamalarda sahur vaktinde kahve içilmemesi gerektiği belirtildi. Sahurda tüketilen kahve vücuttan su atması nedeni ile kişilerin daha fazla susayacağı ve artan susuzluk nedeni ile de baş ağrısı yaşayabileceği Canan Karatay tarafından belirtildi. Sahura su tüketimi ile başlamak ihtiyaç duyulan sıvının temin edilmesini ve aynı zamanda sindirim sistemindeki enzim ve hormonların da devreye girmesini sağlar.

SAHURDA YUMURTA TÜKETİN

Prof. Dr. Canan Karatay yaptığı açıklamalarda, gün boyu dinç ve güçlü kalmak için yumurta ya da yumurta içeren menemen gibi gıdaların tüketilmesinin tercih edilmesinin doğru olacağını vurguladı. Yumurta gün boyu tok kalınmasını sağladığı gibi hem de Ramazan sürecini kişilerin dinç bir şekilde tamamlayan bilmesine imkan sunuyor. Canan Karatay iftara da ilk olarak çorba tüketimi ile başlanması gerektiğini belirtti. Gün boyu yavaşlayan bağırsak enzimlerinin yavaş yavaş uyarılması gerektiğinin altını çizen Canan Karatay, iftara çorba tüketimiyle başlanmasının sindirim sistemini de doğru bir şekilde harekete geçireceğini belirtti. İftarda tüketilmemesi gereken besinler arasında baklava ve börek gibi hamur işlerinin de yer aldığını belirten uzman isim bu tür gıdaların sindirim sistemini yoracak ağının altını çizdi. Ramazan pidesi için de bir avuç içi kadar tüketilmesinin doğru olduğu Canan Karatay tarafından belirtildi. Karatay, pide tüketiminde gerçek tereyağının tercih edilmesinin ise sindirim sisteminde daha rahat bir geçişin sağlanmasına katkı sağladığını da belirtti.

KAYNAK: UŞAK HABER