Randevu bulamıyorum diyenler için MHRS’den randevu alma taktikleri

Randevu bulamıyorum diyenler için MHRS’den randevu alma taktikleri
GİRİŞ

Sağlık Bakanlığı’nın 2010’da hayata geçirdiği Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), hastaların istedikleri doktora kolayca ulaşmasını sağlıyor. Ama son dönemde randevu bulmak zorlaştı. Bu tüyolarla istediğiniz randevuyu alabileceksiniz.

MHRS, Alo182, web sitesi veya mobil uygulama üzerinden Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastane, ağız ve diş sağlığı merkezi ve aile hekimine randevu alınabilen bir sistem.

Ancak bazen yoğunluktan dolayı istenen tarih ve saatte randevu bulmak zor olabiliyor. Bu durumda, MHRS randevu almak için bazı ipuçları işe yarıyor. Haberimizde, MHRS randevu almanın püf noktalarını sizler için derledik. İşte MHRS randevu almanın sırları…

SAAT 16.00’YI BEKLEYİN VE İPTAL EDİLEN RANDEVULARI YAKALAYIN

MHRS’de 15 gün sonrasına ait randevular saat 16.00’da açılıyor. Bu yüzden, saat 16.00’da sisteme girip istediğiniz branştan randevu alabilirsiniz.

MHRS’de gece saat 02.00 - 03.00 arasında, izinden dönen veya yeni göreve başlayan hekimlerin randevuları ve bir gün önce iptal edilen randevular sisteme yükleniyor. Bu saatlerde sistemi sık sık kontrol ederseniz, aynı gün ya da hiç olmadı ertesi gün için randevu bulabilirsiniz.

RANDEVU TALEBİNDE BULUNUN DİŞ RANDEVUSU İÇİN AKŞAM 20.00’Yİ SEÇİN

Bunun yanında MHRS’de randevu bulamadığınız bölüm için talep de oluşturabilirsiniz. Sistemde boşalmış olan bir randevu olduğunda, size SMS ile bir link gönderiliyor ve 15 dakika içinde randevuyu almanız için süre veriliyor. Bu süre geçerse randevu alınamıyor.

MHRS’de diş randevusu almak da çok zor. Ama akşam 20.00’ye çok dikkat edin. Çünkü diş randevuları bu saatte veriliyor ve sadece önünüzdeki 2 gün için randevu alabiliyorsunuz. Bu yüzden, diş randevusu almak istiyorsanız, akşam 20.00’de sisteme girmeyi ve kontrol etmeyi unutmayın.

KAYNAK: UŞAK HABER