Regl sancısı çekenler dikkat: Bu besinler acınızı ikiye katlıyor

Regl sancısı çekenler dikkat: Bu besinler acınızı ikiye katlıyor
GİRİŞ

Regl dönemini ağrılı geçiren birçok kadın her ayın o gününde adeta kabusu yaşar. Bu noktada önemli uyarılarda bulunan uzmanlar, bilinmeden tüketilen bazı besinlerin de sancıyı katladığına işaret etti.

Sağlıklı bir kadının rahmi her ay yenilenir. 28 günde bir yaşanan regl dönemi sayesinde kadın vücudu gebeliğe hazırlanır. Bu dönem her ne kadar kadın sağlığı açısından oldukça önemli olsa da çeşitli faktörlerden ötürü bazı kadınlar için oldukça sancılı olabilmektedir.

Gerek genetik faktörler gerek kullanılan ilaçlar gerek ise de farklı nedenlerden ötürü regl dönemini sancılı geçiren birçok kadın, ayın o dönemini hiç yaşamamayı diler. Bu durum tıbbi açıdan sağlıklı bir kadın için mümkün olmasa da ağrıyı azaltmak ve önüne geçmek mümkündür. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan uzmanlar, regl dönemlerinde tüketilen gıdaların regl sancısı ile ilişkili olduğunu belirtti. Bu noktada bazı besinlerin sancıyı tetiklediğini bazılarının ise kadın bedenini rahatlattığını ifade eden uzmanlar, detayları paylaştı.

regl-agrisi-1.jpg

REGL DÖNEMİNDE TÜKETİLMEMESİ GEREKEN GIDALAR

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmaların sonuçlarına göre tüketilen bazı gıdalar regl sancısını artırmakta ve şişkinlik hissinin rahatsızlık verici boyutlara ulaşmasına sebep olmaktadır. Uzmanlar, özellikle regl döneminde tercih edilmemesi gereken besinleri şu şekilde sıraladı:

  • Tuzlu gıdalar, rafine şeker içerikli gıdalar, yağlı besinler, kafein, gazlı içecekler.

regl-agrisi-3.jpg

REGL DÖNEMİNDE NASIL BESLENİLMELİDİR?

Regl döneminin daha rahat geçmesi için besin düzenine oldukça dikkat edilmesi gerekilir. Rahatlatıcı bitki çaylarının yanı sıra kırmızı et, tavuk, balık, yumurta gibi protein açısından zengin besinler tercih edilmelidir. Ayrıca kırmızı etin yağsız olmasına dikkat edilmelidir. Regl dönemi boyunca bu beslenme uyarılarının dikkate alınması, sancının ve şişkinlik hissinin azalmasını sağlayacaktır.

KAYNAK: UŞAK HABER