Saç dökülmesine doğal çözüm! 30 dakikada doğal maske ile dökülmeleri engelleyin!

Saç dökülmesine doğal çözüm! 30 dakikada doğal maske ile dökülmeleri engelleyin!
GİRİŞ

Saç dökülmesi hem kadınların hem de erkeklerin problemi olarak sıklıkla karşılaşılmaktadır. Farklı nedenlerden dolayı meydana gelen saç dökülmeleri için doğal maskeler kullanılarak saç dökülmeleri önlenebilir.

Saç dökülmesi sorunu hem kadınların hem de erkeklerin oldukça rahatsızlık duyduğu bir durumdur. Saç dökülmesi sorunu genetik yakınlıktan dolayı olabileceği gibi hormonal dengesizlikler, stres, yanlış beslenme alışkanlığı, aşırı şekillendirme ve ısı hasarı, kullanılan ilaçlar ve çevresel faktörlerden de meydana gelebilmektedir.

Saç dökülmelerini durdurmak için kişiler birbirinden farklı yöntemler denemektedir. Tamamen doğal içeriklere sahip bu maske ile saç dökülmeleri durdurulabilir. Evde kolaylıkla hazırlanabilecek bu saç maskesi, saç köklerinin beslenmesini sağlar ve güçsüz saç kökleri nedeni ile meydana gelen saç dökülmelerini engeller.

SADECE 30 DAKİKA

Evde kolayca hazırlanabilen saç maskesi için ihtiyaç duyulan ürünler sadece yumurta ve zeytinyağıdır. Saç köklerinin beslenmesini ve güçlendirilmesini sağlayan bu karışım için bir yumurtanın sarısı ve bir çorba kaşığı zeytinyağının karıştırılması yeterlidir. Elde edilen karışım saç ve saç derisine uygulanır. Saçlara uygulanan bu karışım 30 dakika bekletildikten sonra soğuk su ile durulanır.

SAÇ KÖKLERİNİZE NEFES ALDIRIN

Saç dökülmelerinin önüne geçilmesi için tercih edilebilecek bir diğer saç maskesi için ihtiyaç duyulan ürünler arasında iki yemek kaşığı aloe vera jeli ve bir yemek kaşığı bal bulunuyor. Bu iki ürün karıştırıldıktan sonra saç ve saç derisine uygulanır ardından 30 dakika bekletilir. Elde edilen bu karışım saç tiplerinin nefes almasına ve nemlenmesine yardımcı olur. 30 dakikalık bekleme süresinden sonra sac suluk su ile durulanır.

KEPEK SORUNUNA VEDA EDİN

Yoğurt hem vücut sağlığı hem de saç derisi sağlığı için oldukça önemlidir. Nem ve güç kaynağı olan yoğurdun bal ile karıştırılması ile saç derisinde meydana gelen kepek oluşumları giderilir. Aynı zamanda elde edilen bu karışım, saç dökülmelerini engeller. Bal ile yoğurt karışımı saç ve saç derisine uygulanır ve yarım saat beklendikten sonra saçlar şampuan ile temizlenip durulanır. Hindistan cevizi sütü de bal ile eşit oranda karıştırılarak saç derisini uygulanabilir. Bu karışım da yine 30 dakika bekletildikten sonra su ile durulanmalıdır. Hindistan cevizi sütü ve bal karışımı, saç köklerinin nem depolamasına, kuru ve cansız saçların onarılmasına aynı zamanda, saçların kökten uca beslenmesine imkan sunar. Bu karışım ile saçlar dış etkenlere karşı daha güçlü bir yapıya sahip olur ve saç dökülmeleri de sona erer.

KAYNAK: UŞAK HABER