Sadece 3 damlası bile diş ağrısını kesmeye yardımcı oluyor

Sadece 3 damlası bile diş ağrısını kesmeye yardımcı oluyor
GİRİŞ

Diş ağrısı problemlerine karşı doğal çözüm arayanlar için uzmanlardan yeni uyarılar geldi. Karanfil yağının sadece 3 damlası bile ağrıyı kesmeye yardımcı oluyor. Diş ağrısına doğal çözüm…

Sadece 3 damlası bile diş ağrısını kesmeye yardımcı oluyor - Diş ağrısı günümüzde yaşam kalitesini düşüren başlıca sağlık sorunları arasında yer alıyor. Birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkan diş ağrısının kesilmesi için doğal birçok farklı yöntem de kullanılabiliyor.

Doğal yollarlar diş ağrısı şikayetlerinin azaltılmasına yardımcı olan birçok seçenek bulunuyor. Uzmanlara göre diş ağrısı için en etkili doğal çözümlerden birinin de karanfil yağı olduğu ifade edildi. Kısa sürede diş ağrısını kesmesiyle sık tercih edilen ürünler arasında yer alıyor.

dis-agrisi-3.jpg

DİŞ AĞRISINA KARANFİL YAĞI YÖNTEMİ!

Esansiyel yağların diş ağrısını hafifletmeye yardımcı olduğu bilinen bir gerçektir. Konuya ilişkin yeni bir araştırmanın sonuçlarını aktaran Journal of Immunotoxixology, karanfil yağının içindeki öjenolün gerçekten güçlü bir anti inflamatuar olduğu ifade ediliyor.

Çeşitli diş ağrısı sorunlarının giderilmesinde önemli bir doğal yöntem olarak gösterilen karanfil yağı, 2006 yılında Diş Hekimliği Dergisi tarafından da önerilen doğal yöntemler arasında gösterilmişti. İğne batırmadan önce yaygın olarak tercih edilen tropikal bir madde ile aynı uyuşma etkisine sahip olduğu aktarılıyor. Birkaç damla karanfil yağını ağrıyan bölgeye uygulayarak kısa sürede sonuç alınabileceği aktarılıyor.

dis-agrisi-1.jpg

DİŞ AĞRISINA İYİ GELEN DOĞAL YÖNTEMLER!

Diş ağrısı şikayetlerine yönelik karanfil yağının dışında birçok farklı yöntem de bulunuyor. Bu yöntemler arasında deniz tuzu ilk sırada yer alıyor. Deniz tuzunun faydaları arasında doğal antibakteriyel aktiviteleri de yer alması dikkat çekiyor. Deniz tuzu ya da Himalaya tuzunun kullanılması öneriliyor. Bir çay kaşığı deniz tuzunu bir bardak ılık suda karıştırarak gargara yapılması tavsiye ediliyor.

Diğer doğal bir ağrı kesici yöntemi olarak sarımsak da öneriliyor. Bir diş sarımsağı ezdikten sonra biraz tuzla karıştırarak ağrıyan dişe uygulanması önerilmektedir. Sarımsak güçlü ve yanma hissine neden olabileceğinden dikkatli olunması gerektiği aktarılıyor. Bu doğal yöntemlerin dışında vanilya özü ve soğuk kompres uygulamaları da tavsiye edilmektedir.

KAYNAK: UŞAK HABER