Sakın bu hatayı yapmayın! Adeta zehre dönüşüyor! Bu gıdaları buzdolabına sakın koymayın!

Sakın bu hatayı yapmayın! Adeta zehre dönüşüyor! Bu gıdaları buzdolabına sakın koymayın!
GİRİŞ

Gıdaları uzun süre saklamak için buzdolabına koymak ilk akla gelen yöntem olsa da bazı gıdalarda durum değişiyor. Bu gıdaları buzdolabına sakın koymayın! Resmen zehir etkisi yaratıyor…

Günümüzde buzdolaplarının gelişen özellikleri sayesinde yiyeceklerin çok daha uzun süre bozulmadan saklanması sağlanıyor. Bu özelliği nedeniyle hemen hemen tüm yiyecekler bu kapsamda buzdolaplarında saklanıyor. Ancak bazı gıdaların asla buzdolabında saklanması önerilmiyor.

Konuya ilişkin yapılan yeni birçok araştırmaya göre bazı gıdaları buzdolabında saklamak ömrünü uzatmadığı gibi zehir etkisi yaratmasına da neden oluyor. Dışarda durduğunda da bozulan bu gıdaların hemen tüketilmesi ise büyük önem arz ediyor.

HER YİYECEĞİ BUZDOLABINDA SAKLAMAYIN!

Uzmanlar gıdaların çok daha sağlıklı bir şekilde tüketilmesine önerileri dikkat çekti. Özellikle sık yapılan hatalar arasında hemen hemen her yiyeceğin buzdolabında saklanması yer alıyor. Ancak sanıldığının aksine her gıdayı buzdolabında saklamak istenen sonuçları vermiyor.

Bazı gıdalar buzdolabında bakteri oluşumuna neden olabiliyor. Bu bakteriler ise zamanla zehir etkisi yapabiliyor. Öte yandan gıdaların buzdolabında sağlıklı bir şekilde saklanamamasına da neden oluyor. Bu nedenle bazı gıdaların buzdolabında saklamanın sakıncalı olabileceği ifade ediliyor.

BU GIDALARI BUZDOLABINA KOYMAKTAN KAÇININ!

İnsan sağlığına oldukça faydalı olan sarımsağın buzdolabında saklanmaması gerektiğine dair uzmanlardan yeni öneriler geldi. Bağışıklığı güçlendiren en etkili gıdalardan olan sarımsak buzdolabında sakladığında zararlı olabiliyor. 2 günden fazla kaldığında sarımsak bakteri üretimine başlıyor. Bu şekilde vücuda ise birçok olumsuz etki sunuyor.

Günlük yaşamda sık tüketilen kahvenin de buzdolabında saklanması önerilmiyor. Tük kahvesinin özellikle evlerde çok sık buzdolabına konulması çeşitli sorunlara neden oluyor. Kahvenin lezzetinin bozulmasına da neden oluyor.

Dışarda durduğunda hemen kararın muzun da buzdolabına konmaması öneriliyor. Olgunlaşmasını ve besin değerini kaybetmesine neden olacağı için buzdolabında saklanmaması öneriliyor.

Besin değeriyle sağlıklı diyet listelerinin vazgeçilmezlerinden olan avokadonun da buzdolabında saklanması öneriliyor. Muzda olduğu gibi olgunlaşamayan ve tadının da değişmesine neden olan bu işlemden kaçınmak gerekiyor. Ayrıca buzdolabına konduğunda vücuda olan faydalarını da kaybediyor.

KAYNAK: UŞAK HABER