Salatalığın tadı acıysa kesinlikle tüketmeyin! Vücudu zehirleyebiliyor!

Salatalığın tadı acıysa kesinlikle tüketmeyin! Vücudu zehirleyebiliyor!
GİRİŞ

Yaz aylarının vazgeçilmezlerinden salatalıklar bazı durumlarda tehlike saçabiliyor. Eğer salatalığı tadında acılık varsa sakın tüketmeyin. Uzmanlar uyarıyor!

Yaz aylarında sofraların vazgeçilmezlerinden biri olan salatalıklar ülkemizde en fazla tüketilen sebzelerin başında geliyor. Sağlıklı bir beslenme programı içinde olmazsa olmazlardan olan salatalık, sağlıklı şekilde tüketildiğinde ciddi faydalar sağlıyor.

Salatalıklarda zaman zaman ortaya çıkan bazı sorunlar ise faydadan çok zarara yol açabiliyor. Özellikle tadındaki acılık farklı ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Neredeyse doğal tüm meyve ve sebzelerin birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydalardan en iyi şekilde yararlanmak için sebzelerin doğru şekilde tüketilmesi ise önemlidir.

salatalik-3.jpg

SALATALIK VÜCUDU ZEHİRLEYEBİLİR!

Salatalığın faydaları saymakla bitmez. Ancak bazı durumlarda tüm doğal gıdalarda odluğu gibi salatalıkların da farklı zararları ortaya çıkabilir. Salatalığın özellikle ısırdığınızda ağzınıza acı bir tat gelmesi halinde yemekten hemen vazgeçilmelidir. Acı tadın olması zehirli toksinlerin oluşabileceğini göstermektedir.

Vücudun zehirlenmesine yol açabilecek bu durumun önüne geçmek için salatalığın acımsı bir tada sahip olmaması son derece önemlidir. Özellikle acı tada sahip olması çeşitli hastaların oluşmasını tetikleyeceği için dikkatli tüketilmesi önerilmektedir. Salatalıkta acı tat olması halinde salatalığın kesinlikle tüketilmemesi önerilmektedir. Aksi taktirde bazı sorunlar yol açabilmektedir.

salatalik-2.jpg

BİRÇOK SORUNA YOL AÇABİLİYOR!

Salatalık, içeriğinde bulunan K vitamini sayesinde insan vücudu için önemli bir kaynak olmayı başarmıştır. Özellikle kilo verme sürecinde olanların da sık tüketmesi önerilen bir gıda olan salatalık, zengin antioksidan içeriği sayesinde kanser gibi hastalıkların tedavi sürecine de yardımcı oluyor.

Vücudun günlük ihtiyacı olan K vitaminin yanı sıra B ve C vitamini açısından da salatalık oldukça faydalı bir sebze olarak değerlendiriliyor. Kemikleri güçlendiren ve iyi miktarda su ve çözünebilir lif içeren salatalık hidrasyonu da teşvik etmektedir.

Salatalık tüketirken eğer tadında bir acılık algılarsanız bu durumda sayılan pek çok faydası zarara dönüşecektir. Bu nedenle salatalık tüketirken tadındaki değişikliklere aldırmazlık edilmemesi gerektiği ifade ediliyor. Uzmanlar ise eğer salatalıkla acı bir tat geliyorsa bu durumda tüketiminden hemen vazgeçilmesi gerektiği ifade ediliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER