Şartlı Sağlık Yardımı Nasıl Alınır? Başvurusu, Şartları

Şartlı Sağlık Yardımı Nasıl Alınır? Başvurusu, Şartları
GİRİŞ

Şartlı sağlık yardımının alınabilinmesi için kişilerin gerekli olan evraklar ile beraber başvuru yapmaları gereklidir.

Şartlı sağlık yardımı almak isteyen kişiler, eğer gerekli olan koşulları yerine getirirlerse bu imkandan yararlanabilirler.

Şartlı Sağlık Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Şartlı sağlık yardımı müracaatı, kişilerin ikametgah kayıtlarının mevcut olduğu yerlerdeki Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıfları üzerinden yapılır. Kişiler, kimlikleri ile beraber Kaymakamlıklarda yer alan vakıflar üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde şartlı sağlık yardımı başvurularını tamamlayabilirler.

Şartlı Sağlık Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Şartlı sağlık yardımı imkanından yararlanılabilinmesi için belirlenmiş olan koşullar, şöyle sıralanmıştır:

  • Ailede hiçbir bireyin sosyal güvenceye sahip olmaması
  • Sağlık bakanlığı tarafından belirlenmiş olan zaman aralıklarda sağlık kontrollerine gidilmesi
  • Başvuru yapmış olan kişilerin aylık hane gelirlerinin yetersiz olması (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarınca kurulmuş olan heyet tarafından gelir düzeyinin yetersiz olduğunun tespit edilmesi gereklidir. Heyet tarafından onay alamayan ailelere şartlı yardım desteği verilemez.)

Şartlı Sağlık Parası Ne Kadar 2022?

Güncel şartlı sağlık yardımı ücreti, 45 TL olarak belirlenmiştir. Maddi durumu yetersiz olan ailelerin sahip oldukları her çocuk için ayrı ayrı annelere 45 TL ödeme gerçekleştirilir.

Şartlı Eğitim Yardımı Hangi Aylarda Yapılır?

Şartlı eğitim yardımının verildiği aylar, Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Kasım ve Eylül olarak belirlenmiştir. Şartlı eğitim yardımları, okumakta olan çocuklara iki ayda bir olmak üzere toplu olarak yapılır.

Şartlı Sağlık Yardımı Parası Ne Zaman Yatacak?

Şartlı sağlık yardımı ödemelerinin yapıldığı aylar, Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül ve Kasımdır. Şartlı sağlık yardımı alan aileler, iki ayda bir çocukları için kendilerine yatırılan ücretlerden faydalanabilirler. Ayrıca, şartlı sağlık yardımı ücretleri belirlenmiş ayların 24. İle 28. Günleri arasında yapılır. Ailelerin hangi günde yardım ücretlerini alacakları T.C. kimlik numaralarına göre belirlenir.

Şartlı Sağlık Yardımı Neden Yatmıyor?

Şartlı sağlık yardımı ödeneğinden yararlanmakta olan ancak ücretlerini alamamış olan kişilerin şartlı sağlık yardımı alma süreleri dolmuş olabilir. Yardım süresi dolan aileler, bu yardımdan herhangi bir şekilde yararlanamazlar.

KAYNAK: UŞAK HABER