Seboreik Dermatit Doğal Çözüm Yolları Nelerdir?

Seboreik Dermatit Doğal Çözüm Yolları Nelerdir?
GİRİŞ

Seboreik dermatit doğal çözüm yollarını bahsetmeden evvel, seboterik dermatit hastalığı toplumun yaygın bir kesiminde görülen cilt hastalığıdır.

Bulaşıcılığı olmayan seboreik dermatit ciltte oluşturduğu olumsuz etkileri nedeniyle tedavi edilmesi gereken bir cilt hastalığıdır.

Seboreik dermatit hastalığına yakalanan hastalarda başlarda saç derisi ve yüzde kepeğe benzer dökülmeler görülmektedir. Bu dökğlmeler zamanla cildin çeşitli yüzeylerine yayılır ve cilt lekelerine sebep olur.

Seboreik dermatit doğal çözümleri arasında şifalı kaplıcalar bulunmaktadır. Kaplıcaların birçok cilt hastalığına olduğu gibi seboreik dermatite de iyi geldiği bilinmektedir. Kaplıca suyunda bulunan kükürt, hastalığın seyrini değiştirerek iyileşmesinde önemli rol üstlenir.

Kaplıca dışında aromaterapi yağları ile oluşan iltihaplanmaları gidermede fayda sağlanabilir. Hindistan cevizi yağı ve limon karışımı, aloe vera ve elma sirkesi gibi ürünler seboreik dermatit rahatsızlığı ile mücadele etmenizde yardımcı olacak doğal çözümler arasındadır.

Seboreik Dermatit Belirtileri Nelerdir?

Seboreik dermatit belirtileri bakımından toplumda sık görülen bir hastalıktır ve bu hastalığa yakalanan kişilerde görülen semptomlar, hastalığın oluştuğu bölgeye göre farklılık gösterebilir ama genellikle ilk önce derinin en üst kısmı sertleşmeye başlar ve bunu cilt kuruluğu takip eder. Bu kurumanın ardından kuruyan deride pul pul dökülmeler görülür. Ağırlıklı olarak yetişkinlerde görülen bu hastalık zaman zaman bebeklerde de görülebilir. Yetişkin bireylerin seboreik dermatit hastalığı tedavi edilse bile nüksetmr ihtimali vardır. Diğer yandan bebeklerde bir yıla yakın bir zamanda iyileşme görülür ve yeniden nüksetme durumu görülmez.

Seboreik Dermatit Nedenleri Nelerdir?

Seboreik dermatit nedenleri nedir sorusunun kesin bir cevabı yok maalesef. Günlük hayatı olumsuz etkileyen seboreik dermatit hastalığa yakalananların geneline bakılınca şu nedenler sıralanabilir;

  • Deri yüzeyindeki yağ salgısının aşırı artışına sebep olan malassezia adlı mantar nedeniyle ortaya çıkabilmektedir.
  • Dengeli ve düzenli beslenmeme doğrultusunda bağışıklık düşmesi.
  • Sinir sistemindeki bazı bozukluklar. Özellikle parkinson ve epilepsi gibi rahatsızlıklar.
  • Hava durumundaki değişiklikler ve mevsim geçişleri bazı ciltlerde hastalığı tetikleyebilir.
  • Stres ve yorgunluk pek çok hastalıkta olduğu gibi seboreik dermatitin de en önemli nedenlerinden arasında sayılabilir.

Seboreik Dermatit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Seboreik dermatit tedavisi için hastalığın kesin bir nedeni olmadığı için kesin sonuç alınan bir tedavi yönteminin olmamasına sebep oluyor. Seboreik dermatit hastalığına her hangi bir yaş aralığında yakalanan hastalara kendi önlemlerini almaları söylenir. Bu önlemler sırasıyla;

  • Dengeli ve düzenli beslenilmeli,
  • Uyku düzeni sabit olmalı,
  • Kişisel temizlik ve hijyeninize dikkat edilmeli
  • Aroma terapi be kaplıca gibi doğal tedavi yöntemlerini tercih edilmeli.

Sıralanan bu önlemler ile seboreik dermatit kontrol altına alınabilir.

KAYNAK: UŞAK HABER