Şeker hastaları dikkat! Bu çaydan günde 3 bardak içen…

Şeker hastaları dikkat! Bu çaydan günde 3 bardak içen…
GİRİŞ

Şeker hastaları için mucizevi bir bitki çayı tavsiyesi geldi. Bu çayı düzenli olarak tüketenlerin kan şekeri seviyeleri anında düşecek.

Şeker hastaları dikkat! Bu çaydan günde 3 bardak içen… - Küçükten büyüğe herkeste görülebilen şeker hastalığı, tedavi edilmediği durumlarda ciddi sonuçlara sebep olabilir. Pankreastan salgılanan insülin hormonu kan şekerini düzenler ancak tip 2 diyabet hastalarında bu durum mümkün değildir. Çünkü bu tip hastalarda insülin hormonu düzensizleşir ve dolayısı ile de kan şekeri seviyesi hızla yükselir.

Tip 2 diyabet hastalarında aniden yükselen kan şekerine müdahale edilmemesi durumunda ciddi sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu durum tıbbi ilaçlar ile olduğu kadar beslenme alışkanlıkları ile de doğrudan ilişkilidir. Bazı gıdaların kan şekeri seviyesini hızla yükselttiğini belirten uzmanlar, yaptıkları bir araştırma neticesinde tip 2 diyabet hastalarına iyi gelebilecek bir sonuca ulaştılar.

papatya-cayi-3.jpg

BU ÇAY İLE KAN ŞEKERİ KONTROL ALTINA ALINIYOR

İran’da yürütülen bir çalışma kapsamında kan şekeri seviyesinin yemeğin hemen ardından yükseldiği sonucuna varıldı. Çalışma kapsamında kan şekeri seviyeleri yüksek olan kişilerde papatya çayının etkilerini araştıran araştırmacılar, bu bitki çayının şaşırtıcı sonuçlarını gözler önüne serdi.

Tebriz Tıp Bilimleri Üniversitesi araştırmacıları tarafından yürütülen ve Nutrition isimli dergide yayınlanan araştırmada, papatya çayının tip 2 diyabet hastaları üzerindeki etkileri ele alındı. Glisemik kontrol ve antioksidan düzeylerinin papatya çayı tüketimi ile nasıl değişeceğinin sorgulandığı araştırma sekiz hafta sürdü. Edilen bilgilere göre papatya çayı HbA1c ve serum insulin seviyelerini önemli ölçüde azalttı ve antioksidan kapasitesini de artırdı.

papatya-cayi-1.jpg

GÜNDE ÜÇ KEZ

Çalışma kapsamında 30 ila 60 yaş aralığında olan tip iki diyabetli hastalar ele alındı. 64 katılımcıdan oluşan çalışmada deney grubunda yer alan hastalar 8 hafta boyunca günde 3 kez olacak şekilde papatya çayı tüketti. Her yemekten sonra içilen papatya çayının, kontrol grubunda yer alan ve yalnızca su içen kişilere oran ile hastaların kan şekeri seviyelerinde anlamlı bir düşüş sağladığı sonucuna ulaşıldı. Araştırmacılar, “Kısa süreli papatya çayı tüketimi, tip 2 diyabetli hastalarda glisemik kontrol ve antioksidan durumu üzerinde faydalı etkilere sahiptir” sonucuna kayda aldı.