SGK implant diş ve numaralı gözlük desteği arttı! Sağlık ödemelerine yüzde 200 zam

SGK implant diş ve numaralı gözlük desteği arttı! Sağlık ödemelerine yüzde 200 zam
GİRİŞ

SGK’nın sigortalılara verdiği sağlık ödemesi tutarlarına yüzde 39 ile yüzde 200 arasında eğişen oranlarda zam yapıldı. Bakan Bilgin hangi SGK ödemesi ne kadar oldu açıkladı...

SGK implant diş ve numaralı gözlük desteği arttı! Sağlık ödemelerine yüzde 200 zam

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kemik içi implant ile gözlük cam ve çerçeve ödemelerini güncelledi. SGK’nın sigortalı vatandaşlara yaptığı ödemelere yeniden değerleme oranına göre farklı oranlarda zam yapıldı. Genel Sağlık Sigortası olanlar diş implantı tedavisinde ve numaralı gözlük alırken devlet desteğinden zamlı olarak yararlanabilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, SGK’nın sigortalılara ödediği tutarlara Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamında zam yapıldığını duyurdu. SGK’nın GSS kapsamındaki vatandaşlara yaptığı ödemeler belirli sağlık hizmetlerini kapsıyor. SUT ile yeni fiyatların belirlendiğini belirten Bakan Bilgin, kemik içi implant ve numaralı gözlük ödemelerini açıkladı.

dis-implant-2.jpg

DİŞ İMPLANTI 750 LİRAYA ÇIKTI

SGK sağlık hizmetlerinde yeni ödeme tarifesine geçti. Buna göre kemik içi implantta her implant için 90 lira olan SGK desteği 750 liraya çıktı. Terörle Mücadele Kanunu’na tabi olan gaziler ile vazife ve harp malullerinin yararlandığı kemik içi implant ödemesi 2 bin 500 liraya yükseltildi. Diş implantı ödemeleriyle ilgili açıklamalar yapan Bakan Bilgin, “Vatandaşlarımızın ayakta tedavi kapsamında evlerinde kullandıkları tıbbi malzemeler ile gazilerimizin kullanımına özel ortez/protez tutarları yüzde 50 ile yüzde 100 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.” dedi.

gozluk.jpg

GÖZLÜK CAM ÇERÇEVE ÖDEMESİNE YÜZDE 200 ZAM

SGK’nın numaralı gözlük desteği olarak bilinen gözlük cam ve çerçeve ödemesi de SUT kapsamında zamlanan ödemelerden oldu. Bakan Bilgin bu konuda yaptığı açıklamasında “Gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutarlar ise yüzde 39 ile yüzde 200 arasında değişen oranlarda artırıldı. Çölyak hastalığında ve protein metabolizması bozukluklarında; hastaların kısıtlı diyetleri sebebiyle kullandıkları hayati öneme haiz özel formüllü un ve mamul ürünler için aylık nakdi ödemelerde de yüzde 100 artış yapıldı. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: UŞAK HABER