Sivilce sorununa kesin çözüm! Sivilceyi anında kurutan bakım tavsiyeleri

Sivilce sorununa kesin çözüm! Sivilceyi anında kurutan bakım tavsiyeleri
GİRİŞ

Sivilcelerden kurtulmanın yolları sanıldığı kadar zor değil. Uzmanlar, beslenmeye ve günlük cilt bakımına önem verilmesi gerektiğini söylüyor. Sivilceleri kurutup yok eden bakım tavsiyeleriyle daha pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Pürüzsüz ve parlak bir cildin önündeki en büyük engellerden biri de sivilcedir. Sivilceler her yaştan kişide sıkıntı yaratan bir cilt sorunu haline gelebilir. Sivilceli bir cildiniz varsa bunlardan kurtulma yolu konusunda uzmanların tavsiyelerine kulak vermeniz gerekir. Düzenli ve sağlıklı beslenip, doğru cilt bakım yöntemlerini uyguladığınızda sivilce sorununa kesin çözüm bulabilirsiniz.

Sivilce sorununu tamamen ortadan kaldırmak için cildi temiz tutmak ve cildin nem dengesini korumak çok önemlidir. Genetik faktörler, düzensiz ve yetersiz beslenme, stres, cilt hijyenine dikkat etmemek gibi hatalar sivilcelere davetiye çıkarabilir. Öte yandan tüm bunlara dikkat etseniz bile yanlış cilt bakım uygulamalarıyla da cilt problemleri yaşayabilirsiniz.

SİVİLCELERDEN KURTULMA YOLLARI

Daha sağlıklı ve güzel görünen bir cilde sahip olmak için cildinizi düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Bunun dışında beslenme düzenine de mutlaka dikkat etmeniz tavsiye ediliyor. Çünkü aşırı yağlı ve şekerli yiyecekler tüketmek ciltteki sivilcelerin artmasına neden olabilir. Yağlı ve şekerli yiyecekleri cildin yağ dengesini bozar ve sivilcelere davetiye çıkarır. Yağlı yiyecekler ayrıca ciltteki gözenekleri tıkar ve sivilce oluşumuna uygun zemin hazırlar. Bu nedenle yağlı ve aşırı şekerli yiyeceklerden uzak durarak sivilce oluşumunu engelleyebilirsiniz.

SİVİLCELERİ YOK EDEN CİLT BAKIM RUTİNİ

Düzenli ve dengeli beslenseniz bile cildinizde çok sayıda sivilce çıkıyorsa, cilt bakım rutinlerini yanlış uyguluyor olabilirsiniz. Cilt bakım uzmanlarının sivilceleri yok etmek için önerdiği cilt bakım rutininde, günde 2 kez cilt temizliği yer alır. Bunun yanı sıra cilt temizliği yaparken jel veya köpük kullanılmalıdır. Gözenekler mutlaka bir tonik yardımıyla kir ve yağdan arındırılmalıdır. Ayrıca cilde su bazlı nemlendiricilerle bakım uygulamak sivilce oluşumunu ciddi oranda engeller. Son olarak sivilce kurutucu maskeler ile istediğiniz pürüzsüz ve parlak cilt görünümüne kavuşabilirsiniz.

SİVİLCELERİ KURUTAN DOĞAL MASKELER

Sivilcelerin kuruması için uygulanabilecek pratik yöntemler arasında yumurta akı maskesi geliyor. Aynı zamanda siyah nokta sorununu da ortadan kaldıran bu maskede 1 yumurtanın akını kabın içine alıp üzerine 2 yemek kaşığı bal ekleyin. Güzelce karıştırıp üzerine 1-2 tatlı kaşığı limon suyu ilave edip cildinize sürün. Bu maskeyi 15 dakika cildinizde bekletip ılık suyla durulayın.

Sivilceleri anında kurutan bir diğer maske zerdeçal ile yapılıyor. Zerdeçal cildi aydınlatır ve parlak bir görünüm kazandırır. Maskeyi hazırlarken 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı balı karıştırın. Bu karışımı yüze sürüp 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın. Uzmanların tavsiye ettiği bu doğal maskeleri haftada 1-2 kez uygulamak sivilceleri kurutmanın en etkili yoludur.

KAYNAK: UŞAK HABER