Siyah noktalardan kurtulmak sandığınız kadar zor değil! 2 kaşık bal yeterli

Siyah noktalardan kurtulmak sandığınız kadar zor değil! 2 kaşık bal yeterli
GİRİŞ

Siyah noktalarından kurtulmak isteyenler için cilt uzmanlarından ballı maske tarifi geldi. Peki cilt maskesi nasıl hazırlanır, uygulanır?

Siyah noktalardan kurtulmak sandığınız kadar zor değil! 2 kaşık bal yeterli - Kaymak gibi bir cilde sahip olmak kişisel bakımlarına özen gösteren erkeklerin ve kadınların istekleri arasında yer alır. Bu kapsamda kozmetik sektöründe satışa sunulmuş pek çok maske, krem, tonik ve daha farklı ürünler bulunur. Ancak her ürünün temiz içerikte olmaması, kimi ciltlerin ürünlere karşı alerjik reaksiyon göstermesi ve diğer faktörler, çoğu zaman istenilen sonuçların elde edilememesine sebep olur.

Pürüzsüz bir cilde sahip olmayı arzu edenlerin karşılaştıkları başlıca problemler arasında siyah noktalar gelir. Özellikle burun üstünde biriken siyah noktalar, çoğu zaman kişinin kendisini yeterince güzel hissedememesine ve dolayısı ile de moral olarak çöküşe geçmesine neden olur. Ancak her alanda olduğu gibi cilt alanında da doğal içeriklerden destek alarak mükemmel sonuçlara ulaşmak mümkündür.

Siyah noktalardan dert yananlar için doğal içerikli bir maske tarifi hazırlayan cilt uzmanları, düzenli olarak uygulanan maske sayesinde kısa süre içerisinde pürüzsüz bir cilde kavuşulacağını belirtti. Peki, siyah nokta giderici o maskenin içerisinde neler var? İşte ayrıntılar…

BALIN MUCİZESİNDEN FAYDALANIN

Cildin iyi temizlenmemesinin siyah nokta oluşumuna sebep olduğunu ifade eden uzmanlar, tıkanan gözenekleri en iyi biçimde açan ürünlerin başında balın yer aldığını belirtti. Bunun için balı parmaklarınız ile siyah noktanın bulunduğu bölgeye hafif ovalayarak sürmeniz ve yaklaşık olarak 15 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile cildinizi durulamanız yeterlidir. Düzenli bal maskesi uygulaması sayesinde siyah noktalar kısa süre içerisinde kaybolacak ve bir daha oluşmayacaktır.

SİYAH NOKTA GİDERİCİ TAVSİYELER

Siyah noktaları yok eden bir diğer ürün yumurta akıdır. 1 adet yumurtanın akını köpürene kadar çırpıp üzerine de çeyrek çay kaşığı limon suyu ve yarım çay kaşığı kil tozunu ekleyin. Hazırladığını karışımı siyah noktanın olduğu yere sürün ve yaklaşık olarak 10 dakika kadar bekledikten sonra cildinizi durulayın. Bu uygulamanın ardından cildinizi nemlendirmeyi unutmayın.

Güzel bir cilde sahip olmak isteyenler için tavsiye edilen bir diğer ürün de hodan yağıdır. Sivilce, akne ve siyah nokta oluşumunu engelleyen bu yağ, ayrıca mevcut sorunları da kısa süre içerisinde ortadan kaldırır. Hodan yağının yaşlanma etkilerini azalttığı da bilinmektedir.

KAYNAK: UŞAK HABER