Soğuk Lipoliz İle Kaç Kilo Verilir?

Soğuk Lipoliz İle Kaç Kilo Verilir?
GİRİŞ

Soğuk lipoliz, cilt altındaki yağ hücrelerini hassasiyetle kontrollü şekilde soğutma işlemidir. Bu işlem tam olarak dondurulan yağ hücrelerinin büzülüp daralarak bozulmasını sağlayan bir prosedürdür.

Kısa süre içerisinde işlem görmüş kişinin vücudu dondurulan yağları işleyerek ölü yağ hücrelerini kökten ortadan kaldıran bir yöntemdir.

Düzenli spor aktivitesi ve sağlıklı beslenmeye rağmen özellikle bel, basen, göbek bölgesindeki kiloyu vermede problem yaşayan ve bu bölgelerdeki yağ dokusunu atamayan kişilerin yaşadığı genetik sebeplerden dolayı veya vücut tipi dolayısıyla sahip olunan yerleşik bölgesel kiloları cerrahi estetik operasyonlarla ya da soğuk lipoliz gibi ameliyatsız medikal uygulamalarla alınabilir, aynada görmek istenilen forma kavuşmak mümkün kılar.

Bölgesel yağ alma cerrahi operasyonlarından sonra bile yağın alındığı bölgede oluşan doku boşluğundan dolayı ciltte sarkmalar meydana gelir, fakat soğuk lipoliz yağ hücrelerini parçalarken derinin sıkılaşmasını sağlayan bir uygulama tekniği imkanı sunar.

Ayrıca soğuk lipoliz tekniğinin tercih edilmesi gereken olumlu yönleri:

  • Neştersiz, kesisiz, ameliyatsız bir yöntemdir.
  • Anestezi uygulanmaz.
  • İyileşme dönemlerine gereksinim duyulmaz.
  • Acısız, kanamasız ve yarasız bir tedavidir.
  • Sosyal ya da iş hayatınıza ara vermeniz gerekmez.
  • Ameliyathane ve hastane maliyetleri ile karşılaştırıldığında soğuk lipoliz fiyatları genelde daha uygundur.

Soğuk Lipoliz İle Kaç Kilo Verilir?

Soğuk Lipoliz ile kilo kaybı konusunda her hasta için kilo verme oranı değişiklik gösterir. Uygulama sonrasında %25-%40 oranında yağ kalınlığında bir azalma meydana gelir. Soğuk lipoliz uygulama sonrasında minimum olarak 1 beden, maksimum olarak da 2 beden kilo verme olanağı sağlanır.

Soğuk Lipoliz Uygulaması

Soğuk lipoliz uygulamasında kullanılan CRYO Lipo isimli soğuk lipoliz cihazı, iki büyük vakum başlık ile bir küçük vakum başlıktan oluşur. Küçük başlık kol ya da gıdı gibi daha dar çalışma alanlarında kullanmak içindir. Karın, göbek, basen, bel bölgesinde iki vakum başlık aynı anda kullanılır. Her bir bacaktaki basen bölgesine birer vakumun yerleştirildiğini ya da alt karına bir göbeğe bir vakum, bel bölgesinde bir vakumun sağ tarafa diğer vakumun sol tarafa yerleştirildiğini düşünebilirsiniz.

Soğuk Lipoliz Sağlığa Zararlı Mı?

Soğuk lipoliz sağlık konusunda, soğuk lipoliz tedavi görmüş kişiler kısa süreliğin rahatsızlık ve ağrı hissedebilirler. Ayrıca uygulama işlemleri sürerken herhangi bir ağrı veya acı da duyulmaz. Kişilerin unutmaması gereken bir diğer konu ise soğutulan bölgede; uyuşma, ağrı, kızarıklık, kramp görülebilmesidir. Söz konusu uyuşukluk ise birkaç hafta etkisini hissettirebilir. Bunlar dışında hiçbir zararlı yanı yoktur.

Soğuk Lipoliz Seans ve Fiyatlar Nedir?

Soğuk lipoliz seansı konusu genellikle çokça araştırılan konuların başında yer alır. Soğuk Lipoliz Seans fiyatları ortalama olarak 2 bin 200 ₺ – 2 bin 500 ₺ aralığındadır.

KAYNAK: UŞAK HABER