Soğuk Lipoliz Uygulaması Nedir?

Soğuk Lipoliz Uygulaması Nedir?
GİRİŞ

Soğuk lipoliz uygulaması, kilo vermek isteyen insanların başvurduğu, medikal bir cihazla uygulaması yapılarak bölgesel olarak kilo vermenizi sağlayan bir yöntemdir.

Düzenli beslenme ve spor yapmanıza rağmen kilo veremiyorsanız soğuk lipoliz uygulamasını tercih edebilirsiniz. Cerrahi bir müdahaleye gerek kalmadan soğuk lipoliz uygulamasıyla kilo vermeyi kendinize daha uygun bulabilirsiniz. Soğuk lipoliz uygulamasını yapmaya yetkin klinikler veya güzellik merkezlerine başvurarak bu kilo verme yöntemini deneyebilirsiniz.

Soğuk Lipoliz Tedavisi ile Zayıflama

Soğuk lipoliz tedavisi ile kilo vermenin mantığı, yağ hücrelerinin aşırı soğuk verilerek öldürülmesine ve daha sonrasında bu hücrelerin vücuttan dışarı atılmasına dayanır. Soğuk lipoliz uygulaması için tasarlanmış olan medikal cihaz, yağını yakmak istediğiniz bölgeye uygulanır. Her bir uygulamada yaklaşık olarak bir yumruk büyüklüğünde bölge için bir süre boyunca aşırı soğuk verilir. Bu soğuk nedeniyle o bölgedeki yağ hücreleri donar ve ölür. Daha sonra donan bu yağ hücreleri, vücuttaki drenaj sistemiyle vücuttan atılır. Böylece bölgesel olarak zayıflamanız ve yağlı bölgenize veda etmeniz sağlanır.

Nasıl Uygulanır?

Soğuk lipoliz uygulamasını yaptırmak istediğiniz bölgenizi, gittiğiniz klinik veya güzellik merkezine belirtmelisiniz. Bu uygulamayı yapacak olan medikal cihazın vakumlu birkaç ucu vardır. Bu uçların bazıları geniş, bazıları dardır ve uygulamanın yapılacağı bölgeye uygun başlıklar kullanılmaktadır. Örneğin soğuk lipoliz uygulamasını gıdınıza yaptırmak istiyorsanız küçük, bacağınıza yaptırmak istiyorsanız geniş olan vakum ucu kullanılır. Vakumlu uç soğuk lipolizin uygulanacağı bölgeye yerleştirilir, o bölgedeki eti cihaz vakumlar. Vakumladığı bölüme aşırı soğuk bir hava uygular, böylece yağ yakımının istendiği bölgedeki yağ hücreleri ölür. İşlem soğuk lipoliz uygulamasının istendiği bölge tamamlanana kadar birkaç defa uygulanır. Uygulama sırasında soğuktan kaynaklı bir deri yanmasının yaşanmaması için uygulama öncesinde uygulamayı gerçekleştiren kişi tarafından gerekli önlemler alınır.

Soğuk lipoliz uygulamasının kaç seansta etkisinin ortaya çıkacağı ve tamamlandıktan sonraki etkisinin ne kadar süreliğine kalıcı olacağı kişiden kişiye değiştiği için uygulama öncesinden gitmeyi düşündüğünüz klinikten veya güzellik merkezinden bilgi almanız gerekmektedir.

Soğuk Lipoliz Fiyatları 2022

Soğuk lipoliz ücretleri, uygulamayı yaptıracağınız şehir ve gideceğiniz kliniğe göre değişmektedir. Soğuk lipoliz uygulamasının şehrinizde ortalama fiyatını öğrenmek için birkaç klinik veya güzellik salonuyla görüşerek kafanızda ortalama bir maliyet hesabı oluşturup, nerede yaptıracağınızı seçebilirsiniz.

KAYNAK: