Son araştırmalar şoke etti…Zeka geriliğine neden oluyor

Son araştırmalar şoke etti…Zeka geriliğine neden oluyor
GİRİŞ

Şekerin vücuda verdiği zararlar biliniyor. Ancak bazı besinler, şekerden çok daha tehlikeli olabiliyor.

Zararlı etkisi olduğu çıkan besinlerden biri de meyan kökü. Meyan kökü, birçok faydası olduğu için sıkça tüketilen bir bitki. Ancak yapılan araştırmalar, meyan kökünün aşırı tüketiminin zeka geriliğine yol açtığını gösteriyor.

ŞEKERDEN 40 KAT DAHA TATLI, 40 KAT DAHA ZARARLI!

Meyan kökü, gıda ve içecek sektöründe doğal bir tatlandırıcı olarak kullanılıyor. Meyan kökünün tadı, şekerden 40 kat daha tatlı. Meyan kökünde bulunan glisirizin adlı madde, vücutta potasyum seviyesini düşürüyor. Bu da kan basıncının yükselmesine, baş ağrısına, yorgunluğa ve ödeme neden oluyor. Ayrıca glisirizin, beyin fonksiyonlarını da olumsuz etkiliyor. Özellikle çocuklarda zeka geriliğine sebep olabiliyor.

MEYAN KÖKÜ TÜKETİMİNE DİKKAT!

Uzmanlar, meyan kökü tüketiminde dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. Meyan kökü, farklı şekillerde tüketilebildiği için, bazen farkında olmadan fazla alınabiliyor. Bu da sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Özellikle hamileler, kalp hastaları ve potasyum eksikliği olanlar, meyan kökü tüketiminden kaçınmalı. Çünkü meyan kökü, erken doğuma, kalp ritim bozukluğuna ve zeka geriliğine neden olabilir.

KAYNAK: UŞAK HABER