Sürekli yorgun hissetmek akciğer kanserinin ilk belirtisi! Erken teşhis hayat kurtarıyor!

Sürekli yorgun hissetmek akciğer kanserinin ilk belirtisi! Erken teşhis hayat kurtarıyor!
GİRİŞ

Yorgunluk ve zayıflık akciğer kanserinin ilk belirtileri arasında yer alıyor. Uzmanlar bu tür ilk belirtilere karşı uyarıyor. Peki, akciğer kanserinin belirtileri neler? İşte o belirtiler…

Çağımızda en ölümcül hastalıklar arasında yer alan kanser türlerinden biri olan akciğer kanseri erken dönemde bazı sinyaller veriyor. Birçok kanser türünde olduğu gibi akciğer kanserinden de erken teşhis hayat kurtarıyor.

Akciğerde anormal hücrelerin büyümesi olarak tanımlanan akciğer kanseri, vücutta oluşmaya başladığı ilk dönemden itibaren çeşitli belirtiler veriyor. Bu belirtilerin doğru anlaşılıp kontrol ettirilmesi ise büyük önem taşıyor. Ayrıca sık sık soğuk algınlığı ve yorgunluk ile akciğer kanserinin karıştırıldığı ifade ediliyor.

yorgunluk-3.jpg

YORGUNLUK AKCİĞER KANSERİ BELİRTİSİ OLABİLİR!

Akciğer kanserinin erken dönemde ortaya çıkan birçok belirtisi bulunuyor. Bu belirtiler arasında yorgunluk ve zayıflık ilk sıralarda yer alıyor. Akciğer kanseri olan kişiler genelde yorgun, halsiz ve enerji eksikliği gibi sorunlar yaşıyor. Her ne kadar yorgunluk ve halsizlik birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıksa da akciğer kanserinin de belirtisi olabileceği ifade ediliyor.

Devamlı yorgun hissetmek ve buna ek olarak bazı belirtilerin de ortaya çıkması halinde en kısa sürede bir uzmana danışılması gerekiyor. Tüm kanser türlerinde olduğu gibi akciğer kanserinde de erken teşhis hayat kurtarıyor.

yorgunluk-2.jpg

AKCİĞER KANSERİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Akciğer kanserine yakalanan kişilerde farklı birçok belirti ortaya çıkabiliyor. Özellikle ilk dönelerde görülen bu belirtilerin doğru şekilde algılanarak erken teşhis edilmesi hayati önem taşıyor. Akciğer kanserinin başlıca belirtileri arasında şunlar ilk sırada yer alıyor:

  • Yorgunluk ve zayıflık,
  • İştah ve kilo kaybı,
  • Yutma güçlüğü,
  • Ses değişiklikleri,
  • Kanlı balgam,
  • Göğüs ağrısı,
  • Nefes darlığı,
  • Öksürük vb.

Kanser nedeniyle en fazla ölümlerin yaşandığı hastalıklardan olan akciğer kanserine karşı erken dönemde önlem alınması büyük önem taşıyor. Hastalarda genelde yorgunluk ve göğüs ağrıları, öksürük gibi temel belirtiler gösteren akciğer kanserine karşı erken teşhis hayat kurtarıyor. Farklın nedenlere bağlı olarak da bu tür sorunlar ortaya çıkabileceği için mutlaka uzman görüşü alınması gerekiyor.

KAYNAK: UŞAK HABER