Telekinezi Nedir?

Telekinezi Nedir?
GİRİŞ

Telekinezi, parapsikoloji bilim dalının önemli inceleme alanlarından biridir. Psişik bir güç olarak tanımlanan telekinezi, düşünce gücünü odaklamayı esas alır.

Telekinezi yaparken düşünce gücünü yoğunlaştırıp canlı veya cansız maddeler etki altına alınabilir. Kelime anlamı bakımından telekinezi sözcüğünün kökleri antik Yunan’a uzanır. Tele sözcüğü uzak, kinezi ise hareket anlamına gelir. Buna göre telekinezi uzaktan hareket ettirme anlamına gelir

telekinezi-nedir-3.jpg

Telekinezi Nasıl Yapılır?

Telekinezi yapmak düşünce gücünü yönetme konusunda profesyonel olmayı gerektirir. Psişik kaynağa dayanan telekinezi düşünce enerjisini kullanır. Parapsikoloji bilim dalı, telekinezi etkisini son teknoloji elektronik aletlerle ölçerek enerjinin varlığını ispatlamıştır. Bilim adamları bu enerjinin çoğu kişide günlük zamanda bile kullanıldığını söylemektedir.

Bilinçli anlamda telekinezi yapmak için zihinsel gücü yönetme becerisi gereklidir. Düşünce, beyin, bilinç ve inanç gibi kavramlarda ustalaşan kişiler telekinetik hareketlerde bulunabilir. Telekinezi yapmak için öncelikle rahat ve sakin bir ortam seçilmelidir. Her gün belirli metotları belirli süre çalışarak telekinezi yapma konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz.

Telekinezide Houck Yöntemi

1981 yılında tanıtılan Houck metodu bir metal kaşık yardımıyla yapılır. Metal kaşıklar tutan katılımcılar rahat bir ortamda oturup önlerinde bir enerji topu olduğunu hisseder. Kollardan parmak uçlarına gelen enerji parmak arasında tutulan kaşığı bükmeye başlar. Enerjinin tam çıkış anında dikkat dağıtılırsa bu telekinezi yöntemi başarılı olur.

telekinezi-nedir-2.jpg

Telekinezide Hissetme Metodu

Telekinezi yaparken hissetme metodu tercih edilebilir. Ancak diğer yöntemlerde olduğu gibi bu teknikte ustalaşmak için sabırlı bir şekilde çalışmak gerekir. Bu teknikte eller yıkanır ve metal bir eşya tutulur. Rahatça oturup gevşeyen kişi parmak uçlarıyla metalin yüzeyini okşayıp hissiyata yoğunlaşır. Süreç devam ederken kişi metal nesnenin büküldüğüne odaklanmalı ve enerji akışını yoğun bir şekilde metale aktarmalıdır.

Telekinezide Hipnotik Telkin

Parapsikoloji bilim dalında sık sık kullanılan hipnotik telkin yöntemi telekinezi yapmanın bir diğer yoludur. Bu yöntemde bir uzman yardımıyla kişi trans haline sokulur. Transa geçen kişinin istemesi halinde kaşığı bükebileceği kodlanır. Telkin ne kadar güçlüyse kişinin bilinçaltı kısıtlamaları kalkar ve uyku halindeyken kaşığı bükmesi mümkün olur.

KAYNAK: UŞAK HABER