Topuk dikeni için hangi doktora gidilir? Topuk dikeni belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler

Topuk dikeni için hangi doktora gidilir? Topuk dikeni belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler
GİRİŞ

Topuk kemiği ve taban çukuru arasında kalan rahatsızlık ayağın diğer kısımlarını da etkilemekte olduğundan topuk dikeni için hangi doktora gidilir?

Topuk kemiğinde gelişmekte olan sivri uçlu kemik büyümeleri olarak adlandırılan topuk dikeni kişilerin yürümesinden gündelik hayatına kadar etki ettiği için bunun önlemini almak son derece gereklidir. Topuğun önünde ayak kemiğinin hemen altında ya da topuğun arkasında bulunabilen bir rahatsızlıktır.

Topuğun arkasında gelişen bu durum iltihaplanma ile de ilişkilendirilerek kişiler için ciddi anlamda rahatsızlık vermektedir. Peki topuk dikeni için hangi bölüm? Kişilerin bundan şüphelenmesi ve rahatsızlık duyması ile ortopedi uzmanına gitmesi en doğru yöntemlerdendir. Bu bölüme gidilip gerekli olan muayenenin yapılması ile kişiler topuk dikeni hakkındaki her türlü bilgiyi edinip buna göre tedavi olabilir.

Topuk Dikeni Neden Olur?

Topuk kemiğini altında birkaç ay boyunca kalsiyum birikmesinin neticesi olarak topuk dikeni sorunu ile karşılaşılmaktadır. Yumuşak doku tendonları, kaslar ve plantar fasyanın kronik anlamda gerilmesi ve yırtılması sonucunda da topuk dikeni oluşabilir. İltihap birikmesi ve bunun da zamanında fark edilip tedavi edilmemesi de aynı sonucu verir.

Özellikle uzun atlamalar, yürüyüşler ve koşmalar sonucunda da aynı şekilde bu sorunla karşılaşılması söz konusu olur. Bundan dolayı topuk dikeni neden olur? Konusunda belirtildiği şekilde pek çok neden olması muhtemeldir.

Topuk Dikeni Nasıl Geçer?

Çeşitli şekilde uygulanabilen ve de kişilere iyi gelen pek çok tedavi yöntemleri vardır. Bunlar çeşitlilik arz etmekle birlikte kişilerin isteğine ve de rahatsızlığın sürecine göre uygulanabilir. Bundan dolayı kişiler epsom tuzu banyosu, esansiyel yağlarla masaj, elma sirkesi, karbonat gibi pek çok çeşitli tedavi yöntemlerini uygulayabilir.

Daha iyi şekilde tedavi sunması ve de en kısa sürede sonuç alınmasını sağlamak adına kişilerin ilk olarak doktora başvurması ve de buradaki yönlendirmeler ile hareket etmesi en doğru olanıdır. Topuk dikeni nasıl geçer? Konusunda bu şekilde tedavi yöntemleri ile ve de doktorun reçete ettiği ilaçlar dikkate alınmalıdır.

KAYNAK: UŞAK HABER