Türk kahvesiyle zayıflamanın sırrı çok basitmiş! İçine 1 kaşık atmanız yetiyor…

Türk kahvesiyle zayıflamanın sırrı çok basitmiş! İçine 1 kaşık atmanız yetiyor…
GİRİŞ

Türk Kahvesinin metabolizma için çok faydalı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ama basit bir şekilde kahvenin faydasını iki katına çıkarabilirsiniz.

Kilo vermek isteyenler için beslenme ve egzersiz çok önemli. Ancak bazı gıdalar ve içecekler de bu sürece katkı sağlayabilir. Bunlardan biri de Türk kahvesidir.

Türk kahvesi, antioksidanlar açısından zengindir ve sağlığa faydalıdır. Ama kahvenize bir kaşık ekleyerek yapacağınız bir karışım kilo vermenizi daha da kolaylaşabilir. İşte mucize karışım için gerekenler…

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR İŞTAHI KONTROL EDER

Bazı yiyecek ve içeceklerin kilo vermenize yardımcı olurken aynı zamanda sağlığınız üzerinde de olumlu etkileri olduğu bilinmektedir. Uzmanlar, yüksek antioksidan içeriği nedeni ile potansiyel sağlık yararları olan Türk kahvesi tüketilmesini özellikle tavsiye ediyor. Özellikle de içine biraz tarçın eklerseniz kahvenin bu faydası iki katına çıkıyor.

Tarçın, vücudun yağ yakma hızını artırabilir. Araştırmalar, sabah kahvenize tarçın eklemenin metabolizmanızı canlandıracağını gösteriyor. Böylece kilo vermeniz daha hızlı olabilir. Bunun yanında tarçın, kan şekerini dengeler ve insülin seviyesini düzenler. Bu sayede açlık hissinizi azaltır ve tatlı krizlerini önler. Tarçın, sağlıklı beslenmenize ve abur cubura karşı koymaya yardımcı olur.

TARÇIN İLTİHAPLANMAYI ÖNLER VİTAMİN VE MİNERALLERLE DOLUDUR

Tarçın, anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Vücuttaki iltihaplanmayı azaltarak, sağlığınızı korur. İltihaplanma, kilo vermenizi engelleyen bir faktördür. Tarçın, aynı zamanda besleyicidir. Bir çorba kaşığı tarçın, lif, manganez, kalsiyum, demir ve K vitamini içerir. Bu vitamin ve mineraller, vücudunuzun ihtiyacı olan besinleri karşılar.

Türk kahvesi ve tarçın karışımını yapmak çok kolay. Sadece Türk kahvesi, su ve tarçın gerekli. Bir cezveye bir kahve bardağı su, bir tatlı kaşığı Türk kahvesi ve bir çay kaşığı tarçın koyun. Karıştırarak pişirin.

KAYNAK: UŞAK HABER