Tütün tiryakilerine Canan Karatay'dan öneri! Her gün 1 çay kaşığı tüketilmesi gerek

Tütün tiryakilerine Canan Karatay'dan öneri! Her gün 1 çay kaşığı tüketilmesi gerek
GİRİŞ

Beslenme alışkanlıklarına yönelik sık sık değerlendirmelerde ve tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay zaman zaman meslektaşları ile karşı karşıya gelerek dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Yağ tüketimi başta olmak üzere pek çok alışkanlık ile ilgili farklı değerlendirmeleri bulunan Karatay’ın sözleri birçok kişi tarafından dikkate alınırken uzman isimden son olarak tütün tiryakilerini yakından ilgilendiren bir açıklama geldi.

Tütün tiryakiliği hem sağlık açısından hem de maddi açıdan kişiyi oldukça güç duruma sürükleyen kötü bir alışkanlıktır. Senelerce sigara kullanan kişiler ne yaparlarsa yapsınlar bu alışkanlıklarından vazgeçemediklerini savunur. Bu kullanım, insan vücudunda ciddi olumsuzluklara sebep olabilir. O etkilerin önüne geçilebilmesi için doğal bir ürünün tüketilmesi gerektiğini ifade eden Karatay, mucizevi ürüne dair detayları paylaştı.

kaya-tuzu-2.jpg

KAYA TUZUNA DİKKAT ÇEKTİ

İnsan sağlığının doğal içerikleri ile desteklenmesi gerektiğini her fırsatta vurgulayan Canan Karatay, tütün tiryakilerine de doğal bir tavsiyede bulundu. Kaya tuzunun önemine dikkat çeken Karatay, şu ifadeleri kullandı: “Kaya tuzu, tuz değildir. Kaya tuzunun yüzde 30 ila 35’i tuz, kalanı mineraldir. Katkı maddesi olmadan vücuda girmesi lazım. Yurt dışında tuz tedavi odaları var. Evimde kaya tuzu lambaları var. Kaya tuzu vücuttaki tüm metalleri atar. Kaya tuzu emdiğiniz zaman ağzınızda bozulmuş olan tat duyguları reset olur.

kaya-tuzu-3.jpg

GÜNDE 1 ÇAY KAŞIĞI

Tuz tüketiminin yüksek tansiyon ile ilişkilendirildiğini ve bu neden ile de milyonlarca kişinin senelerce tuz tüketiminden uzak durduğunu ifade eden Karatay, oluşan bu tuz fobisi ile ilgili şunları söyledi: “İnsan vücudunun tuza ihtiyacı var. Nasıl ki suya ihtiyaç var, tuza da ihtiyaç var ama o bildiğimiz su değil tuzlu sudur, mineralli sudur.”

Kaya tuzunun halit bir mineral olduğunu belirten Karatay, dünya genelinde yaygın olan bir görüşe göre insan vücudunun günde bir çay kaşığı tuza ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Bu noktada önemli bir ayrıma dikkat çeken Karatay, yurt dışında çay kaşığı olmadığını, onların tarif ettikleri çay kaşığının ülkemizde bulunan tatlı kaşığına denk geldiğini belirtti. Karatay’a göre kaya tuzunun düzenli kullanılması durumunda nefes darlığı başta olmak üzere pek çok solunum yolu şikayetinin önüne geçilebilir.

KAYNAK: UŞAK HABER