Tuvalette telefonla girenler o hastalık yakanızı hiç bırakmayabilir

Tuvalette telefonla girenler o hastalık yakanızı hiç bırakmayabilir
GİRİŞ

Tuvalette telefonla oyalanmak, günümüzde pek çok kişinin yaptığı bir alışkanlık. Ancak bu alışkanlık, sağlığımız için büyük bir tehlike oluşturuyor.

Tuvalette çok fazla zaman geçirmek birçok insan için sağlık riski oluşturuyor. Tıp uzmanlarına göre uzun süreli tuvalet molaları sağlığınız için zararlı olabilir.

Uzmanlar, tuvaletin, özellikle de lavabonun uzun süre kullanılmasının önemli sağlık sorunlarına zemin hazırladığını ve hemoroid riskini artırdığını iddia ediyor. Bunun nedeni, uzun süreli tuvalet kullanımının rektum ve anüs üzerinde baskı oluşturmasıdır.

BASUR RİSKİ ARTIYOR

Basur, anüs bölgesindeki kan damarlarının şişmesi ve iltihaplanması sonucu oluşan bir hastalıktır. Basur hastaları, bağırsak hareketleri sırasında ağrı, kanama, kaşıntı ve akıntı gibi şikayetler yaşarlar. Basurun en önemli nedenlerinden biri, kronik kabızlıktır. Ayrıca, tuvalette uzun süre oturmak veya telefonla oyalanmak da, anüs bölgesindeki kan akışını bozar ve basur riskini arttırır.

Uzmanlar, bağırsak hareketlerinin normalde 5 dakika civarında sürmesi gerektiğini, ancak 15 dakikadan fazla sürmesi halinde kabızlık belirtisi olduğunu söylüyor. Basur, tedavi edilmediği takdirde, anemi gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Basur, ayrıca kan pıhtılaşmasına da neden olabilir.

MAKAT YIRTIĞI HASTALIĞI DA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BİR RAHATSIZLIK

Basurun yanı sıra, makat yırtığı veya anal fistül de tuvalette uzun süre kalmakla ilişkili bir hastalıktır. Bu hastalık, makat kanalının yırtılması sonucu oluşan bir iltihaplı kanaldır. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Ayvaz, bu hastalığın da kronik kabızlıkla bağlantılı olduğunu söylüyor

Tuvalette uzun süre kalmak, sağlığımız için ciddi riskler taşıyor. Bu riskleri önlemek için, yukarıda belirtilen tavsiyelere uymak gerekir. Sağlıklı bir yaşam için, tuvalette telefonla oyalanmaktan ve fazla kalmaktan kaçınmak gerekiyor.

KAYNAK: UŞAK HABER