Uşak ve diğer illerde vakalar arttı! Uyarı gecikmedi: Çocuğunuzu okula göndermeyin

Uşak ve diğer illerde vakalar arttı! Uyarı gecikmedi: Çocuğunuzu okula göndermeyin
GİRİŞ

Mevsim geçişlerinde ortaya çıkan birtakım rahatsızlıklar okulların açılması ile birlikte geniş bir kesime yayıldı. Uzmanlar, aileleri kesin bir dil ile uyardı.

Uşak ve diğer illerde vakalar arttı! Uyarı gecikmedi: Çocuğunuzu okula göndermeyin - Hava sıcaklıklarının aniden gerilemesi ile birlikte ülke geneline serin havalar hakim olmaya başlarken bu esnada mevsim geçişi rahatsızlıklarının da ortaya çıktığı görüldü. Soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi rahatsızlıkların mevsim geçişi etkilerinin yanı sıra okulların açılması ile de artığını belirten uzmanlar, Uşak ilinde ve diğer illerde bulunan ailelere seslendi.

11 Eylül tarihinde açılan okullar ile birlikte özellikle ilk kez okula giden çocuklarda öksürük, hapşırma, ateş, burun tıkanıklığı gibi belirtilerin artığını ifade eden uzmanlar, bu süreçte ailelere çok iş düştüğüne dikkat çekti. Konu ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulunan KTÜ Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, bir kişinin rahatsızlığının 50 kişiyi etkileyebileceğini ifade ederek aileleri uyardı.

hasta-cocuk-2.jpg

OKULLARDAN EVLERE TAŞINIYOR

Okulların henüz açılmış olduğu şu günlerde Uşak ilinde ve diğer illerde artan solunum enfeksiyonları, Prof. Dr. Tevfik Özlü tarafından değerlendirildi. Bu tip enfeksiyonların çok kolay bulaştığını ifade eden Özlü, sözlerine şu şekilde devam etti: “Okulların açılması ile birlikte öğrenciler arasında bu tip hastalıklar yayılmaya başladı. Çünkü sınıflar kalabalık ve soğuktan ötürü iyi havalandırılamıyor. Öğrenciler de birbirleri ile olan fiziki mesafelerini koruyamıyor. Bu hastalıklar asıl olarak okullarda çoğalıyor.

Hasta bir öğrencinin okula gitmesi durumunda 40- 50 kişinin birden hasta olabileceğini ifade eden Özlü, sonrasında ise hastalıkların evlere taşındığını belirtti. Özlü, “Bu sürecin en az hasar ile atlatılması için bu zincirin kırılması gerek” diyerek yapılması gerekenleri sıraladı.

hasta-cocuk-1.jpg

HASTA ÇOCUKLAR OKULA GİTMESİN

Hastalık zincirinin kırılmasında esas faktörün hasta çocukların okula gönderilmemesi olduğunu ifade eden Özlü, ailelere seslendi. “Öksüren, boğazı ağrıyan, hapşıran, ateşi olan yani kısacası solunum yolu enfeksiyonu bulgularını taşıyan öğrencileri ne olur okula, kreşe, anaokuluna göndermeyin” ifadelerini kullanan Özlü, bu tip semptomları olan çocukların bir hafta kadar izole edilmeleri gerektiğini ve böylelikle de hastalıkların yayılmayacağını belirtti.

KAYNAK: UŞAK HABER