Uşaklı baba adayları alkolden uzaklaşın! Sperm kalitesini etkiliyor

Uşaklı baba adayları alkolden uzaklaşın! Sperm kalitesini etkiliyor
GİRİŞ

Alkole ilişkin yapılan bir araştırma, sperm kalitesi ile alkol arasında bir bağlantı olduğunu gösterdi. Uşaklı baba adaylarını ilgilendiren bu bağlantı, uzmanlara göre önemli.

Dünya genelinde devam eden araştırmalara ilişkin sonuçlar, dünyayı etkisi altına almayı sürdürüyor. Bu kez Uşaklı baba adaylarını da ilgilendiren bir araştırma sonuçları gündem oldu. Texas A&M Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren bilim insanlarının gerçekleştirdiği araştırma kapsamında alkol ile sperm kalitesi arasında bir bağlantı olduğu ortaya çıktı.

Uzmanların üzerine birçok çalışma yaptığı alkolün etkilerine ilişkin bir yeni çalışma daha gerçekleştirildi. Bu çalışmaya göre gebelik öncesi ve gebelik sürecinde alkol tüketmemesi gereken tek kişinin anne olmadığı ortaya çıktı. Baba adaylarını da uyaran uzmanlar, araştırmanın sonuçlarını tüm dünya ile paylaşarak, uyarıyı yaptı.

ALKOL TÜKETEN ERKEKLERİN TESTİS GENİ DEĞİŞEBİLİR

Yapılan son araştırma, baba olmaya karar veren erkeklerin hamilelik gerçekleşmeden en az 3 ay öncesinde alkolü bırakmasını tavsiye eden uzmanlar, araştırmanın sonuçlarına dikkat çekti. Araştırmayı erkek fareler üzerinde yapan uzman isimler, 10 boyunca içerisinde yüzde 6 ila 10 arasında alkol bulunan içecekleri farelere içirdi. Araştırmanın devamında erkek farelerin testisindeki genleri inceleyen bilim insanları, tüm dünyayı şaşırtacak bazı sonuçlara ulaştı.

SU TÜKETEN ERKEK FARELERDE HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK OLMADI

Araştırma kapsamında söz konusu genlerde değişimler yaşandığını ve testislerin ürettiği spermde kalitenin düştüğünü gözleyen uzman isimler, aynı zamanda bu değişikliğin alkol alımını bıraktıktan 1 ay sonra da devam ettiğini gözledi. Sadece su ile beslenen erkek farelerin testis genlerinde ise, herhangi bir değişim meydana gelmedi. Öte yandan Araştırmanın lideri olan Michael Golding, alkolün üreme üzerindeki etkisinin karaciğer kaynaklı olabileceğine dikkat çekerek, baba olmak isteyen erkekleri alkol tüketimini bırakması noktasında uyardı.

KAYNAK: UŞAK HABER