Uşaklılar, narı tuzla yemiyorsanız pişman olacaksanız! Faydası gırla

Uşaklılar, narı tuzla yemiyorsanız pişman olacaksanız! Faydası gırla
GİRİŞ

Kışın sevilen meyvelerinden biri olan nar tüketen Uşaklılar, uzmanlara göre son derece şanslı. Özellikle tuzla yenilen nar, birçok fayda sağlıyor.

Kışın soğuyan havalar ve kapalı ortamlara daha sık da girilmesinin etkisiyle hızla yayılan enfeksiyon temelli hastalıklar, bağışıklığın gün ve gün erimesini sağlıyor. Bu nedenle uzmanların sıklıkla önerisi özellikle soğuk geçen şu günlerce bolca meyve ve sebze tüketilmesi oluyor. Özellikle narı öneren uzmanlar, bir detaya dikkat çekiyor.

Sağlıklı ve dengeli bir beslenmenin temeli olan meyve ve sebze tüketiminin mevsimine uygun yapılması vücuda taze meyve ve sebze alınması açısından son derece kıymetli bulunuyor. Tam da bu yüzden uzmanlar, şimdilerde narı öneriyor. Ancak narın tuzla yenmesi gerekiyor. Peki tuzlu narın faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

nari-tuzla-yemiyorsaniz-pisman-olacaksaniz-2.jpg

KIŞ AYLARINDA BOL BOL NAR TÜKETİLMESİ GEREKİYOR

Meyvelerin mucizevi yararları olduğu yapılan birçok araştırmayla kanıtlanmış bulunuyor. Ancak bazı meyveler güçlü antioksidanlı içeriği sayesinde tahmin edilenden daha çok yarar sağlıyor. O meyvelerden biri olan nar, özellikle mevsimi olan kış aylarında beslenme uzmanların tüketilmesi gerekenler listesinde yer alıyor.

Kış aylarında düşen bağışıklığı toplayabilecek kadar bol antioksidan içeren nar, aynı zamanda yapılan araştırmalara göre, güçlü antioksidanlı içeriği sayesinde kansere karşı koruyuculuk sunuyor. Aynı zamanda kanser hücrelerinin büyümesini de engellediği öngörülen narın tuzla yendiğinde ise, faydaları artıyor.

nari-tuzla-yemiyorsaniz-pisman-olacaksaniz-3.jpg

TUZLA TÜKETİLEN NAR, DAHA ÇOK FAYDA SAĞLIYOR

Uzmanların açıkladığına göre, narı tuzlayarak yemek, nardan alınabilecek olan faydayı en az iki katına çıkarıyor. Ağrı kesici bir etki yaratabilen tuz, güçlü antioksidan kaynağı olan narla birleşince alınabilecek faydayı maksimize ediyor. Böylelikle düşen bağışıklık tuzlu narla beklenenden daha kısa bir sürede kolayca toparlanıyor.

Özellikle nar suyu ile tuzu birleştirmeyi öneren uzman isimler, bu karışımın ağrıları anında kestiğine dikkat çekiyor. Tek faydası ağrı kesicilik olmayan tuzlu nar, daha güçlü bir içerik sunmasıyla iltihap sökücü bir özellik de gösteriyor. Bu da tuzlu narı, vücut için gerçekten mucizeler yaratan besin karışımları arasına almaya yetiyor.

KAYNAK: UŞAK HABER