Uşaklılar Prof. Dr. Canan Karatay’a kulak verin, burun tıkanıklığından kurtulun

Uşaklılar Prof. Dr. Canan Karatay’a kulak verin, burun tıkanıklığından kurtulun
GİRİŞ

Pek çok önerisi ile dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte artan burun tıkanıklarına bir çözüm önerisinde bulundu.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte artan soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi virüs tabanlı hastalıklar her tarafı sarmaya başladı. Özellikle de yaşanan koronavirüs salgınından sonra daha da önemli hale gelen bu hastalıklar, okullarda hızla bulaş sağlanması nedeniyle birçok eve kış gelmeden girdi. Gitgide soğuyan havalar özellikle çocuklu ve yaşlı olan evleri tedirgin ederken; kışı sert geçen kentimizde kış hastalıklar baş göstermeye başladı. Bu noktada devreye giren Prof. Dr. Canan Karatay’dan önemli bir açıklama geldi.

Gerçekleştirmiş olduğu pek çok açıklama ile gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay’ın bu kez gündeminde kışın artan bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkardığı burun tıkanıklıkları ve boğaz ağrısı vardı. Burun tıkanıklığı ve boğaz ağrısına ilişkin bir açıklama yapan Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle bir tuza işaret etti. Kaya tuzunun virüs temelli hastalıklardaki en önemli silah olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, kaya tuzunun kullanımına ilişkin de bilgi verdi.

KAYA TUZU BURUN TIKANIKLIĞINI AÇIYOR

Kış aylarının en büyük sorunlarından biri olan burun tıkanıklığına karşı kaya tuzunu öneren Prof. Dr. Canan Karatay, tıkalı burnu açmak için sadece 1 bardak suyun içerisine 1 çay kaşığı kadar kaya tuzu ile birlikte yine 1 çağ kaşığı kadar sodyum bikarbonat eklemenin yeterli olduğunu bildirdi. Karışımdaki katı maddelerin eriyene kadar karıştırılması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, karışım aç karna tüketilmesi gerektiğini söyleyerek, bir süre sonra burun tıkanıklığının yok olduğunun fark edilebileceğini belirtti.

KAYA TUZU BOĞAZ AĞRISINA DA BİREBİR

Metabolizmanın hızlanmasını sağladığı için diyet yapanlara da sıklıkla önerilen kaya tuzu, vücutta pek çok faydalı görev üstleniyor. Bu faydalardan birinin de kış hastalıklarının oluşturduğu boğaz ağrısını geçirmek olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, kaynatılmış ve soğutulmuş 1 bardak su ve 3 çay kaşığı kaya tuzu ile hazırlanmış olan suyun gargara şeklinde kullanılması gerektiğini belirtti. Ancak boğazda tahriş oluşturmamak için gargara yaparken, bu suyun yutulmaması tavsiye ediliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER