Uşaklılar, Prof. Dr. Müftüoğlu cevapladı! “Siyah zeytin mi yeşil zeytin mi?”

Uşaklılar, Prof. Dr. Müftüoğlu cevapladı! “Siyah zeytin mi yeşil zeytin mi?”
GİRİŞ

Uşaklıların merak ettiği zeytinin faydalarına ilişkin soruya yanıt, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’ndan geldi. Prof. Dr. Müftüoğlu, yeşil ve siyah zeytinin farkına ilişkin konuştu.

Sofraların vazgeçilmez kahvaltılarından biri olan zeytin, özellikle sabahları tüketiliyor. Ramazan ayında oruç açılmak için de kullanılan gıdalardan biri olan zeytin hem yeşil hem siyah olabiliyor. Birçok tekniğe göre yapılabilen zeytinin siyah mı yoksa yeşil mi olduğu ise her dönem merak edilen sorular arasında yer alıyor. Bu soru yanıt buldu.

Zeytin severlerin en çok merak ettiği sorulardan biri olan siyah zeytin mi yoksa yeşil zeytinin mi daha faydalı olduğuna ilişkin sorulara ve tartışmalara son noktayı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu koydu. Uşaklıların da merak ettiği soruyu yanıtlayan uzman isim, açıklama yaptı. Peki siyah zeytin mi faydalı, yeşil zeytin mi?

“50-100 ZEYTİN YEMEYE FİLAN KALKMAYIN”

Sağlıklı yağlar içermesiyle uzmanlarca önerilen gıdalardan biri olan zeytinin siyahı mı yoksa yeşili mi daha çok tüketilmesine ilişkin sorular bir süredir tartışmalara neden oluyordu. Bu sorulardan biri de Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’na soruldu. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, her ikisinin de yenilebileceğini şu şekilde açıkladı:

“İkisi de çok değerli besindir. İkisinden de gönül rahatlığıyla faydalanın. Yerken üç-beş diye saymayın ama siz siz olun, bazılarının tavsiyesine uyup her gün 50-100 zeytin yemeye filan da kalkmayın!”

“BU 500-1000 KALORİYE DENK GELİYOR”

Tekli doymamış yağ asitlerine sahip olduğu için kolesterolü dengeleyen ve kalp sağlığını koruyan zeytinin her halini öneren Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, kalori uyarısı yapmadan da geçmedi. Zeytinin kalorisine ilişkin hesap yapan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, şu rakamları verdi:

“Ortalama büyüklükte bir zeytin 4-5 kalorilik enerji veriyor, irilerinde bu rakam 8-10 kaloriye çıkabiliyor. 50-60 zeytini mideye indirdiğinizdeyse bu 500-1000 kaloriye denk geliyor.”

KAYNAK: UŞAK HABER