Uşaklılar, siğille gezmek zorunda değilsiniz! Sadece 1 günde geçiyor

Uşaklılar, siğille gezmek zorunda değilsiniz! Sadece 1 günde geçiyor
GİRİŞ

İnsan derisinde ortaya çıkan rahatsızlıklardan olan siğillere sahipseniz, nasıl kurtulabileceğinizin sırrı bilim dünyasından geldi. Uzmanlar, siğilleri hemen geçiren yöntemleri açıkladı.

Vücudun pek çok noktasında ortaya çıkabilen siğil, insan derisinde ve bazen mukoza zarlarında oluşmasıyla hem kötü görüntü hem de sağlıksız bir deriyi beraberinde getiriyor. Genellikle zararsız olsalar da bulaşıcı küçük tümörler olan bu siğiller, önlem alınmadığında vücudun birçok noktasına yayılabildiği gibi başkalarına da bulaşabiliyor. Bu nedenle siğil oluşması halinde mutlaka bir uzmana görünmek gerektiğini söyleyen tıp dünyasının önde gelen isimleri, aynı zamanda siğilleri geçirecek olan yöntemleri de açıklamış bulunuyor.

HPV olarak da bilinen ‘İnsan Papilloma Virüsü’nün ortaya çıkardığı siğiller, kötü görünümü ve bulaşıcı olmaları nedeniyle hemen tedavi edilmesi gereken hastalıklar arasında yer alıyor. Genellikle ellerde görülen siğiller için verruca vulgaris yani yaygın siğiller diyen tıp dünyası, verruca plantaris denen plantar siğillerin ayak tabanlarında oluştuğunu; verruca plana denen düz siğillerin yüz, kol ve bacaklarda ortaya çıktığını; genital siğiller denen son siğillerin ise cinsel yolla genital bölgeye bulaştığını ortaya çıkarmış bulunuyor. Ancak kötü görünen bu siğillerden kurtulmak kesinlikle mümkün. Peki siğiller nasıl geçer, evde siğil geçirme yöntemleri nelerdir?

BİLİMSEL TEDAVİLERE SIRTINIZI DÖNMEYİN

Uzmanlara göre siğillerin bir uzman tedavisinde giderilmesi en sağlıklısı oluyor. Bu nedenle bir uzmana görünmenin mutlaka şart olduğunu hatırlatan tıp dünyası insanları, siğillerin tedavisinde dondurma (kriyoterapi), asit uygulamaları ve lazer tedavisi olmak üzere üç ayrı yöntemin kullanıldığına dikkat çekiyor. Bunlara ek olarak kişisel hijyen ile cinsel birlikteliklere dikkat etmeyi de öneren uzman isimler, aynı zamanda siğillerin yeniden ortaya çıkabileceğini hatırlatarak bağışıklığın güçlendirmesi gerektiğini savunuyor. Uzmanlar bilimsel tedaviye ek olarak bazı doğal tedavileri de siğillerin giderilmesi için öneriyor.

DOĞAL TEDAVİLER İLE SÜRECİ KISALTIN

Bilimsel tedavi devam ederken ya da siğiller yenilediğinde kullanılabilecek olan bazı doğal yöntemler, siğillerin yok olma sürecini hızlandırıyor. Bunlardan biri olan elma sirkesi, bir pamuk yardımıyla düzenli olarak siğilin üzerine sürüldüğünde kısa bir süre içerisinde asidik olma özelliği sayesinde siğili yok edebiliyor. Ezilmiş sarımsağın siğil üzerine uygulanması da sıkça tavsiye ediliyor. Zira antiviral bir etki sunan sarımsak, bölgedeki virüsü birkaç gün içerisinde deriden ayırabiliyor. Yine bölgenin yumuşaması ve derinin eski haline dönmesi için aloe vera jeli ile çağ ağacı yağı, sıklıkla siğil tedavisine ek olarak önerilen doğal tedaviler arasında yer alıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER