Uşaklılar taze balık yemek için Prof. Dr. Canan Karatay’ın önerisine kulak verin

Uşaklılar taze balık yemek için Prof. Dr. Canan Karatay’ın önerisine kulak verin
GİRİŞ

Taze balık tüketmek isteyen Uşaklılara taze balığı ayırt etmenin püf noktalarına ilişkin açıklama Prof. Dr. Canan Karatay’dan geldi. Uzman isim, taze balık yemeyi önerdi.

Hafıza için son derece önemli olan balık tüketimine ilişkin tavsiyelerini sürdüren uzman isimler, yaklaşan kış ayının düşürdüğü bağışıklığı yükseltmek için de balık tüketimini artırmayı önermeye başladı. Bu kapsamda balık tüketimini öneren isimlerden biri olan Prof. Dr. Canan Karatay, balık tüketiminin taze balık ile olması gerekliliğinin altını çizdi. Prof. Dr. Canan Karatay’dan Uşaklılar için taze balık seçimine dair püf noktalar da geldi.

Taze balığın sağlığı iyileştirdiğine dair yapılan birçok araştırma olumlu sonuç verdi. Bağışıklığı yükselten taze balık içerisinde toplamda 13 vitamin bulunduğuna dikkat çeken uzman isimler, vitamin ve protein ihtiyacını aynı anda karşılamanın yolu olan balığı özellikle bu aylarda taze olacak şekilde tüketmeyi önermeye başladı. Bu uzmanlardan biri olan Prof. Dr. Canan Karatay, taze balığı seçmenin püf noktalarını da anlattı. Peki taze balık nasıl anlaşılır?

PROF. DR. CANAN KARATAY, TAZE BALIK TESTİNİ ANLATTI

Kış aylarında tüketimi yaygın olan sağlıklı besinlerden birinin balık olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Karatay, hafızayı güçlendirmek için mutlaka balık tüketilmesini önerdi. Aynı zamanda sağlığı korumak için de balık tüketilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Canan Karatay balık seçiminde en önemli noktanın balığın bayat olmaması olduğunun altını çizdi. Bayat balığın gıda zehirlenmelerine yol açabileceğini hatırlatan Prof. Dr. Canan Karatay, balığın taze olduğunu anlamak için derin bir kaba su doldurup içine balığı koymayı ve balığın dibe çökmesi halinde balığın tazeliğinden emin olunabileceğini belirtti.

PROF. DR. CANAN KARATAY, TAZE BELİĞİN İŞARETLERİNİ PAYLAŞTI

Balığın taze olduğunu anlamak için aynı zamanda başka ipuçları da veren Prof. Dr. Canan Karatay, balığın tazeliğini gözlerinden anlayabileceğinizin altını çizdi. Canlı ve saydam gözlerin taze balık belirtisi olduğunu belirten Prof. Dr. Canan Karatay, aynı zamanda dışa dönük gözbebeği ile yumuşak etin de balığın tazelik işaretlerinden olduğunu bildirdi.

KAYNAK: UŞAK HABER