Uşaklılar, yumurtanın bu haline dikkat! Fayda alalım derken zarar görebilirsiniz

Uşaklılar, yumurtanın bu haline dikkat! Fayda alalım derken zarar görebilirsiniz
GİRİŞ

Esansiyel amino asitleri içermesi son derece önemli olan yumurtaya ilişkin uzmanlardan uyarı geldi. Mutfağa giren Uşaklıları uyaran uzmanlar, bozulmuş yumurtayı tarif etti.

Protein içeriği oldukça yüksek olan yumurta, kas gelişimi, onarımı ve genel vücut fonksiyonları için uzmanlarca önemli görülüyor. Bu nedenle Uşaklıları da sık sık yumurta yeme konusunda uyaran uzmanlar, yumurtanın; A, D, E, B12, folik asit, demir ve çinko gibi yararlı vitamin ve mineralleri içerdiğini hatırlatıyor. Ancak yumurtanın bozuk olarak tüketilmesi, yarardan çok zarar sağlayabiliyor.

Görme sağlığından, kemik sağlığına; hücresel fonksiyonlardan enerji üretimine kadar birçok süreçte rol oynayan yumurta, doğru tüketilmediğinde vücuda yarar sağlamamasının yanı sıra zarar da verebiliyor. Bu nedenle Uşaklıları bozuk yumurta yememesi noktasında uyaran uzmanlar, yumurtanın özellikle bir haline dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

BAYAT YUMURTAYI TÜKETMEYİN

Bozuk yumurtanın herhangi bir yarar sağlamadığı gibi zarar verebileceğini de söyleyen uzmanlar, bozuk yumurtanın vücudu zehirleyebileceğine dikkat çekiyor. Bu kapsamda yumurtanın sarısı yayılmış ve beyazı yoğun bir şekilde toplanmışsa bu yumurtanın bozulmuş olabileceğine dikkat çeken uzmanlar, bozuk yumurtanın kesinlikle tüketilmemesi gerektiğinin altını çiziyor.

Bozuk yumurtanın etrafa kötü bir koku yayacağına dikkat çeken uzmanlar, yumurtadan yoğun kükürt kokusu alınması halinde yumurtanın tüketilmemesi gerektiğini söylüyor. Aynı zamanda taze yumurtaya ilişkin de ipuçları vermiş olan uzmanlar, sağlık sorunları yaşamamak için yumurtanın kontrol edildikten sonra tüketilmesini sıklıkla öneriyor.

TAZE YUMURTAYI HEMEN TANIYABİLİRSİNİZ

Taze bir yumurtanın nasıl anlaşılabileceğine ilişkin de açıklama yapmış olan uzmanlar, taze yumurtanın sarısının yuvarlak olduğuna dikkat çekerken, aynı zamanda beyazının sıvı bir kıvamda olduğunu hatırlatıyor. Son derece yararlı olan yumurtanın taze tüketilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, taze tüketilmeyen yumurtaların gıda zehirlenmesi ortaya çıkarabileceği için, bu gibi durumlarda mutlaka bir uzmana başvurmak gerektiğinin altını çiziyor.

KAYNAK: UŞAK HABER