Uykusuzluğa iyi gelen limon mucizesi! Bin yıl önce İbn-i Sina bunu önermişti

Uykusuzluğa iyi gelen limon mucizesi! Bin yıl önce İbn-i Sina bunu önermişti
GİRİŞ

Günümüzden binlerce yıl önce ünlü tıp alimi İbn-i Sina’nın önerdiği doğal yöntemler hala tıbba ve sağlıklı yaşama ışık tutuyor. Uykusuzluk sorununa iyi geliyor!

Tıp ve bilim tarihinin en önemli isimlerinden biri olarak tüm dünyada kabul edilen İbn-i Sina, özellikle doğada var olan birçok ürünün çeşitli rahatsızlıklar için ilaç olarak kullanımında birçok çalışmaya imza atmıştır.

İnsanlığa miras bıraktığı eserleri ile modern tıp bilimine de ışık tutan İbn-i Sina, çağımızın en önemli sorunlarından biri olan uykusuzluğa karşı da binlerce yıl öncesinden bir formül sunmuştur. Uykusuzluk problemlerinin çözümünde bu yöntemi hemen deneyin.

UYKUSUZLUK SORUNUNA DOĞAL ÇÖZÜM!

Tarihin en önemli tıp alimlerinden biri olarak gösterilen İbn-i Sina, geçmişten günümüze ulaşan reçeteleri ile binlerce yıldır şifa dağıtmaya devam ediyor. Bu kapsamda asırlar öncesinden günümüzde yaygın olan uykusuzluk sorununa da doğal bir çözüm önerisinde bulunmuştur.

Uykusuzluk için limon kabuklarının içerdiği yüksek asidik oranın esans kokularını çevreye yayarak, uyku için etkili bir destek sağlanabileceğini öne sürmüştür. Limon kabuklarının uykunun yanı sıra solunum yollarını da temizlediği ifade ediliyor.

UYKUYA YARDIMCI LİMON KABUĞUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Limon kabuklarının kaliteli bir uyku ortamı yaratmak için faydalı olduğunu ifade eden İbn-i Sina, ayrıca evdeki tozlu havayı da dengeleyerek genel solunum sağlığını olumlu yönde etkileyebileceğini keşfetmiştir. Limon kabuğu uyku başta olmak üzere birçok soruna karşı da fayda sunuyor.

İbn-i Sina’nın da önerdiği limon kabuğunun başlıca faydaları ise kısaca şunlardır:

  • Kan dolaşımının iyileşmesine katkı sağlar,
  • Kılcal damarları güçlendirir,
  • Karaciğeri temizlemeye yardımcı olmaktadır,
  • Uyku sorunlarının azaltılmasına yardımcı olur,
  • Sindirimi geliştirir,
  • Kilo vermeye yardımcıdır,
  • pH seviyesinin dengelenmesine yardımcı olur.

KAYNAK: UŞAK HABER