Uzman açıkladı: Uykuya dalarken hissedilen ağrılar kanser belirtisi olabilir

Uzman açıkladı: Uykuya dalarken hissedilen ağrılar kanser belirtisi olabilir
GİRİŞ

Uzmanlar uykuya dalarken hissedilen orta veya şiddetli ağrıların kanser belirtisi olduğuna işaret ediyor. Tüm kanser hastalarının yüzde 38’i bu belirtiyi gösterdi. Dr. Deborah Lee en yaygın semptomları açıkladı!

Çağımızın en ölümcül hastalıklarından biri olan kanser, türüne ve hastaların genel durumuna göre farklı belirtiler verebiliyor. Bu belirtiler arasında ise en önemlisinin uykuya dalarken yaşanan ağrılar olabileceğine dikkat çekildi.

Kanser alanında yaptığı çalışmalar ile tanınan Dr. Deborah Lee, ağrının geceleri ortaya çıkabilecek en yaygın kanser belirtileri arasında yer aldığının altını çizdi. Sabah’ta açıklamalarına yer verilen Dr. Lee’nin kanser belirtilerine karşı uyarıları ise dikkat çekti.

uyku-uyumak-1.jpg

HASTALARIN YAKLAŞIK YÜZDE 38’İNDE GÖRÜLÜYOR!

Cancer Research UK tarafından konuya ilişkin yapılan araştırmalarda ise tüm kanser hastalarının yaklaşık yüzde 38’inin uyumaya çalışırken orta veya şiddetli ağrı yaşayabilecekleri belirtiliyor. Dr. Lee ise ağrının diğer birçok hastalık ve durumun sonucu olabileceğinden nedeninin bilinmesinin önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Farklı birçok nedene bağlı olarak uykuya dalma sırasında ağrı hissedilse de söz konusu ağrıların kanser olabileceğine dair fikir oluşması açısından önemli bir gösterge olduğu aktarılıyor. Ağrıların kanser belirtisi olabileceğine dair işaretlerin ise doğru algılanması gerektiğini ifade ediyor.

uyku-uyumak-3.jpg

KANSERİN EN YAYGIN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Uykuya dalarken duyulan ağrıların birçok farklı nedene bağlı olabileceğine işaret eden uzmanlar, ağrının kansere dayalı olduğunun en önemli göstergesinin geceleri daha da kötüleşen ağrının yanı sıra travma ile ilgili olmayan ağrılar olduğuna dikkat çekti.

Uzmanlara göre kanserin yaygın olarak görülen diğer önemli belirtileri arasında ise kısaca şunlar yer alıyor:

  • İştah kaybı,
  • Halsizlik,
  • Kilo kaybı,
  • Yorgun ve bitkin hissetme,
  • Şişkinlik ya da karında dolgunluk hisse,
  • Kronik ve sürekli devam eden ağrılar,
  • İltihaplanma ve yara iyileşme sorunları,
  • Şiddetli öksürük ve ses kısıklıkları,
  • Ciltteki deri değişiklikleri vb.

Kanserin genel belirtileri arasında yer alan bu tür göstergelerin oluşması halinde en kısa sürede ihmal edilmeden uzman kontrolüne gidilmesi gerektiği uyarısı yapılıyor. Uykuya dalarken hissedilen ağrıların da bir gösterge olduğu aktarılıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER