Uzmanlar yanıtladı: Araba tutmasına ne iyi gelir?

Uzmanlar yanıtladı: Araba tutmasına ne iyi gelir?
GİRİŞ

Bayram tatilinin gelmesi ile birlikte birçok kişi senelik iznini de kullanarak uzun bir tatil planladı. Bu esnada özellikle çocuklu ailelerin en büyük korkusu, araba tutması oldu.

Kurban Bayramı’nın yaza denk gelmesi ile birlikte birçok kişi senelik izinlerini de kullanarak uzun bir tatil planlamaya başladı. Şehirler arası ve yurt dışı seyahatlerinin temmuz ayı ile birlikte daha da artacağı tahmin edilirken özellikle çocuklu aileler seyahatlerinin rahat geçebilmesi için araştırmalara başladı. Araba tutmalarına karşı çocuklarını ve kendilerini korumak isteyen ebeveynlere, uzmanlardan tavsiyeler geldi.

Araba tutmasına karşı geliştirilmiş olan mide bulantısı önleyici ilaçları kullanmak yerine daha doğal yöntemler ile kontrolü ele almak isteyenler için çeşitli tavsiyelerde bulunan uzmanlar, konuya ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Tıpta “hareket hastalığı” olarak bilinen araba tutmasına iyi gelen yöntemler, uzmanlar tarafından tek tek sıralandı.

araba-yolculuk-2.jpg

MENTOLLÜ SAKIZI ÇANTANIZDAN EKSİK ETMEYİN!

Büyük küçük demeden her yaş grubunda rastlanabilen hareket hastalığı, çeşitli yöntemler ile engellenebilmektedir. Uzmanlara göre araba tutmasına en iyi gelen yöntemlerden biri mentollü sakızdır. Nanenin ferahlatıcı etkisi ile bulantının önüne geçilebileceğini ifade eden uzmanlar, özellikle uzun yolculuklarda mutlaka mentollü sakız bulundurulması gerektiğini belirtti.

araba-yolculuk-1.jpg

ARABA TUTMASINI ÖNLEYEN İÇERİKLER

Araba yolculuğuna çıkmadan önce veya araba yolculuğu esnasında uygulanacak olan bazı yöntemler sayesinde mide bulantılarının önüne geçilebilir. Bu kapsamda uzmanlara göre araba yolculuğuna çıkmadan önce içilen bir bardak zencefil çayı hem mide bulantısını hem de baş ağrısını önler. Ayrıca zencefil sayının yanı sıra yolculuktan önce limon suyu içmek de mide sağlığını korumada etkilidir.

Prof. Dr. Ender Saraçoğlu’na göre araba tutmasına en iyi gelen içeriklerin başında kekik kurusu gelir. Bir tatlı kaşığı kurutulmuş kekiği çiğnemeden su ile yutmak, mide bulantılarının önüne geçmektedir.

KAYNAK: UŞAK HABER