Uzmanlardan 30 saniyelik sağlıklı kalp testi önerisi! Buzlu su yeterli

Uzmanlardan 30 saniyelik sağlıklı kalp testi önerisi! Buzlu su yeterli
GİRİŞ

Dolaşım sistemi problemlerinin erken teşhis edilmesinin insan hayatı açısından oldukça önemli olduğunu belirten uzmanlar, buzlu kova testine ilişkin detayları paylaştı.

Uzmanlardan 30 saniyelik sağlıklı kalp testi önerisi! Buzlu su yeterli - Ciddi hastalıkların büyük bir kısmı çok öncesinde birtakım semptomlar gösterir. Kimi hastalıkların belirtileri hafif kimilerinin ise oldukça ağır olabilir. Burada ilgili hastalığın tedavi edilebilmesi ve olası can kayıplarının önüne geçilebilmesi için belirtilerin erken zamanda fark edilerek dikkate alınmasının oldukça önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, son olarak kalp sağlığının testine ilişkin birtakım bilgilendirmelerde bulundu.

Dolaşım sistemi organlarının sağlıklı olup olmadığının evde yapılabilecek basit deneyler ile test edilebileceğini ifade eden uzmanlar, söz konusu deney için buz ve kovanın yeterli olduğunu bildirdi. Peki, buzlu su testi nasıl uygulanır? İşte ayrıntılar…

BU BELİRTİLER VAR İSE DİKKAT

Kalp sağlığının ne durumda olduğu ile ilgili fikir sahibi olmak isteyen kişilerin evlerinde buzlu su testini uygulayabileceklerini belirten uzmanlar, detayları aktardı. Araştırmalar sonucunda oluşturulan deney için küçük bir kabın buzlu ve çok soğuk su ile doldurulması gerektiğini belirten uzmanlar, sonrasında ise avuç içlerinin kabın içerisinde yaklaşık olarak 30 saniye kadar bekletilmesi gerektiğini ifade etti. Uzmanlara göre 30 saniyelik bu testin ardından parmak uçlarında solukluk veya mavi renk görülmüşse kişinin kan dolaşımı ile ilgili bir sağlık sıkıntısı olabilir.

DOLAŞIM BOZUKLUĞU BELİRTİLERİ SIRALANDI

Sarımsak, soğan ve nar gibi besinlerin kan ve diğer dolaşım sorunlarına iyi geldiğini belirten uzmanlar, belirgin dolaşım bozukluğu belirtilerini ise şu şekilde sıraladı:

  • Yaraların geç iyileşmesi,
  • Nabzın oldukça düşük olması,
  • Devamlı ağrı,
  • Uyuşma,
  • Koşu esnasında zorlanma,
  • Soluk cilt rengi.

KAYNAK: UŞAK HABER