Uzmanlardan yeni uyarı: Yemekten ve egzersizden sonra su içmek zarar veriyor!

Uzmanlardan yeni uyarı: Yemekten ve egzersizden sonra su içmek zarar veriyor!
GİRİŞ

Sağlıklı bir yaşam için bol bol su içmek önerilir. Ancak bazı durumlarda su içmenin faydalarından çok zararları ortaya çıkıyor. Bu durumlarda kesinlikle su içilmemeli…

Sağlıklı ve uzun bir yaşamın sırrı dengeli beslenmekten, bol su tüketmekten ve düzenli egzersiz yapmaktan geçiyor. Özellikle gün içinde en az 2 litre su tüketimi önerilse de bazı durumlarda su içmek faydadan çok zarara yol açabiliyor.

Uzmanlar sık sık gün içinde yeterli miktarda su tüketilmesi gerektiği konusunda önemli uyarılarda bulunuyor. Ancak çeşitli durumlarda su içmek vücuda ciddi zararlar verebileceği de aktarıldı. Bilhassa egzersiz sonrası ve yemeği fazla kaçırdıktan sonra kesinlikle tüketilmemesi gerektiği ifade ediliyor.

su-icmek-2.jpg

EGZERSİZDEN SONRA ASLA TÜKETİLMEMELİ!

Uzmanlar gün içinde bol su tüketiminin önemine her fırsatta değiniyor. Ancak bazı durumlarda su tüketiminin kontrollü olması gerektiği uyarısı yapılıyor. Uzmanlara göre egzersizden hemen sonra su içmenin dalak büyümesine, mide bulantısına ve baş dönmesine neden olabileceği aktarılıyor.

Egzersiz sonrası terleme ile kaybedilen sodyum ve potasyum da önemli olduğu ve bunların hemen yerine konulması gerektiği aktarılıyor. Normal su ile bunları kazanmanın imkansız olduğunu ifade eden uzmanlar bunun için en iyi sıvının egzersiz sonrasında maden suyu olduğu belirtiliyor.

su-icmek-1.jpg

YEMEKLERDEN SONRA SU TÜKETİMİNDEN KAÇININ!

Su tüketiminde sık yapılan diğer hata ise herhangi bir öğünde özellikle yemeği fazla kaçırdıktan sonra üzerine su içmek olduğu ifade ediliyor. Fazla yemek üzerine su içmenin şişkinlik, gaz, mide ağrısı ve kramplara yol açabileceği belirtiliyor. Su tüketimi için en az yemeklerden yarım saat süre geçmesinin beklenmesi öneriliyor.

su-icmek-3.jpg

UYKU ARASINDA VE ACI YEDİKTEN SONRA TÜKETİLMEMELİ!

Uyku arasında su tüketiminin de sağlıksız olabileceği aktarılıyor. Su içmenin beyin fonksiyonlarını olumsuz yönde etkilediği belirtildi. Boş midye uykudan kalkar kalkmaz su göndermenin sindirim sistemine zarar verdiği ve uyku arasında su içmenin mide hastalıklarına neden olabileceği aktarıldı. Öte yandan acı yedikten sonra da su içmenin sakıncalı olduğu ve bu durumun reflü, gastrit gibi sorunlara neden olacağı aktarıldı.

KAYNAK: UŞAK HABER