Vücudunuz alarm veriyor olabilir! Bu belirtiler damar tıkanıklığı ve tehlikeli birçok soruna işaret ediyor!

Vücudunuz alarm veriyor olabilir! Bu belirtiler damar tıkanıklığı ve tehlikeli birçok soruna işaret ediyor!
GİRİŞ

Ayaklarda meydana gelen bazı belirtiler ciddi sağlık sorunlarına işaret ediyor olabilir. Ayaklarınızda eğer bu belirti varsa aman dikkat! Damar tıkanıklığı olabilir…

Vücudunuz alarm veriyor olabilir! Bu belirtiler damar tıkanıklığı ve tehlikeli birçok soruna işaret ediyor! - Vücudun belirli bölgelerinde görülen farklılıklar ciddi sağlık sorunlarına karşı vücudunuzun verdiği bir çeşit alarmdır. Vaktinde bu sinyalleri dikkate alarak olası sağlık sorunlarına karşı erken dönemde sonuç alabilirsiniz.

Sağlıklı bir yaşam için önemli göstergelerden olan kan şekerinin dengede olması son derece önemlidir. Kan şekerinde yaşanacak bir yükseliş özellikle aşırı yükselmesi halinde vücutta birçok hastalık meydana gelecektir. İlk belirtileri ise ayakta meydana gelebiliyor.

insulin-1.jpg

KAN ŞEKERİNİZ YÜKSEKSE TEHLİKE BÜYÜK!

Yüksek kan şekeri ya da hiperglisemi, kanda çok fazla şeker olduğu durumda ortaya çıkan ciddi bir sağlık sorunudur. Vücutta çok az insülin olduğunda ya da vücudun insülini doğru şekilde kullanamadığında ortaya çıkan bir durumdur.

Çoğu kişide diyabete neden olan bu sorunun tespit edilmesi için çeşitli cihazlarla ölçüm yapılmalıdır. Yemek yedikten yaklaşık 1 – 2 saat sonra kan şekerinin 180’in üzerinde çıkması halinde çok yüksek olarak kabul edilmektedir. En az 8 saatlik açlıktan sonra ölçülen kan şekerinin ise 100 – 125 arasında olması da yine çok yüksek kabul ediliyor.

insulin-2.jpg

TEDAVİ EDİLMEDİĞİNDE ÖLÜMCÜL OLABİLİR!

Yüksek kan şekeri kontrol altına alınmadığında ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Kan dolaşımında uzun süre yüksek miktarda şeker bulunması, kanın kalp ve böbrek gibi önemli organlara iletilmesinden sorumlu damlara zarar vermektedir. Bu da ciddi komplikasyonlara neden oluyor.

insulin-3.jpg

YÜKSEK KAN ŞEKERİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Yüksek kan şekerinin belirtileri arasında özellikle ayak ve ellerde oluşan karıncalanma hissi ilk sıralarda yer alıyor. Buna ek olarak sürekli yorgun hissetmek, görüş bozuklukları ve açıklanamayan kilo kaybı da önemli belirtiler arasında sayılıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER