Vücut sağlığınızı korumak için sıcak duşu tercih edin! Sıcak duşun faydaları nelerdir?

Vücut sağlığınızı korumak için sıcak duşu tercih edin! Sıcak duşun faydaları nelerdir?
GİRİŞ

Güzellik ve cilt sağlığı bakımından duş almak oldukça önemlidir. Bazı kişiler çok sıcak suyla duş alırken bazı kişiler ise, daha ılık suyla duş almayı tercih eder. Soğuk ve sıcak duşun farklı faydaları bulunmaktadır.

Sıcak duş ve soğuk duş birbirinden farklı faydalara sahiptir. Özellikle sıcak iklimde yaşayan insanlar için soğuk duş almak büyük bir ferahlama sağlamaktadır. Bazı kişiler yaz ve kış aylarında da sıcak suyu tercih ederken bazı kişilerde her mevsim soğuk ya da ılık su ile duş almayı tercih eder.

Cildin rahatlaması ve vücut sağlığının korunması için sıcak duş oldukça faydalıdır. Sıcak duş aldıktan sonra kişiler günün yorgunluğunu üzerlerinden atar, kasları gevşer ve oldukça huzurlu bir uyku süresi geçirir. Tüm bunların yanı sıra sıcak suyla duş almak çift sağlığı ve vücut sağlığı açısından da büyük faydalara sahiptir.

KAN DOLAŞIMINIZI SICAK BANYO İLE DÜZENLEYİN

Sıcak bir duş almak, kan damarlarını genişleterek hücrelere ve dokulara giden kan akışını artırır. Bu sayede vücudun termoregülasyonu uyarır, kanal ellere ve ayaklara ulaşması sağlanır. Sıcak su ile yapılan banyo vücut ısısını yayılmasını ve kişinin sakinleştirerek rahatlamasını sağlar. Daha geniş damarlar sayesinde kan basıncı düşer ve kişiler kendisini daha iyi hisseder. Sudan gelen ısı kan akışını artırır bu artış ise ağrıyan ya da gergin kasların yatırılmasını sağlar. Bu sayede kişiler daha rahat bir uyku süreci geçirebilir.

CİLDİNİZİ YUMUŞATIN

Kuru ve tahriş olmuş bir cilde sahip olan kişiler suyun sıcaklığı sayesinde cildin yumuşamasını ve nemlenmesini sağlayabilir. Bu sayede cilt losyonlara ve nemlendiricileri karşı daha duyarlı bir hale gelir. Sıcak su ile duş almak iltihap ve kızarıklığın yakıştırılmasına yardımcı olur. Gül hastalığı ya da egzama gibi cilt problemlerine sahip olan kişiler için sıcak su oldukça idealdir. Tüm bunların yanı sıra sıcak bir duş soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıkların giderilmesinde de etkilidir. Sıcak su beynin yakınındaki daralmış kan damarlarını gevşetir ve baş ağrılarının giderilmesini sağlar.

KAYNAK: UŞAK HABER