Yağlı cilde sahip olanlar dikkat! Bu teknikler ile aknelerden kurtulun!

Yağlı cilde sahip olanlar dikkat! Bu teknikler ile aknelerden kurtulun!
GİRİŞ

Bazı cilt yapıları akne ve ev sivilcelere karşı oldukça hassas olabiliyor. Özellikle yağlı cilt tipine sahip olan kişilerin yaşadığı bu problemler, cilt bakımlarına ve özellikle de cilt temizliğine önem gösterilmesini gerektiriyor.

Günlük cilt bakım rutinleri, cilt yapılarına göre belirlenmelidir. Karma, yağlı ve kuru cilt tipleri için farklı bakımlar ve bakımlar içinde farklı ürünler tercih edilmelidir. Aynı zamanda cilt bakımları için yaz ve kış aylarında da farklı bakım rutinleri uygulanmalıdır. Çünkü, m mevsim şartları cilt üzerinde farklı etkilere sahiptir.

Cilt sorunlarının başında özellikle akne ve sivilce oluşumları geliyor. Akne ve sivilce oluşumları genellikle yağlı cilt tipine sahip olan kişilerin karşılaştığı ve oldukça rahatsız edici bir problemdir. Bu oluşumların meydana gelmemesi için özel cilt bakımları yapılmalıdır.

CİLDİNİZİ TEMİZ TUTUN

Gün içerisinde cilt yapısı üzerinde yağ, kir ve makyaj kalıntıları birikir. Bu kalıntıların birikmesi cilt gözeneklerinin tıkanmasına ve sivilce oluşumlarına neden olur. Sivilce oluşumlarının ve akne oluşumlarının meydana gelmesinin engellenmesi için ilk olarak cildin her gün düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Bunun için ilk olarak kişilerin cilt yapılarını belirlemesi gerekiyor. Cilt yapısına uygun jel ya da köpük bakım ürünleri tercih edilmelidir. Cilt temizliği sabah uyanınca ve gece uyumadan önce yapılmalıdır.

YAĞ DENGESİNİ KONTROL ALTINDA TUTUN

Cilt yapısının yağ dengesini kontrol altında tutmak ve gözeneklerin her gün düzenli olarak temizlenmesi için tonik kullanımı tercih edilmelidir. Tonikler, cilt gözeneklerini temizler ve sıkılaştırır. Aynı zamanda sivilceler nedeni ile cilt yüzeyinde meydana gelen kızarıklık görünümleri de ortadan kalkar. Cilt temizlendikten sonra tonik cilt üzerine uygulanmalıdır.

CİLDİNİZİ NEMLENDİRİN

Düzenli olarak cildin nemlendirilmesi de sivilce ve akne oluşumlarını engeller. Sivilceli bir cilde sahip olan kişiler su bazlı nemlendiricileri kullanmalıdır. Bunların yanı sıra, cilt gözeneklerin sıkılaştırılması için düzenli doğal maskeler uygulanmalıdır. Özellikle doğal kil maskesi sivilcelerin kurutulmasında oldukça etkilidir. Yaz ve kış aylarında dışarı çıkmadan 20-25 dakika önce güneş kremi kullanmak da cildin korunması için oldukça önemlidir

KAYNAK: UŞAK HABER