Yazın su zehirlenmesine dikkat! Su zehirlenmesi nedir, nasıl olur?

Yazın su zehirlenmesine dikkat! Su zehirlenmesi nedir, nasıl olur?
GİRİŞ

Özellikle yaz aylarında çok sıcak havalarda tüketilen ve insan sağlığını olumsuz anlamda etkileyen su zehirlenmesi nedir?

Vücutta fazla miktarda su birikmesi sonucunda ortaya çıkmakta olan su zehirlenmesi böbreklerin normal işlevini yerine getirememesi ile belirir. Çok büyük miktarda ve ihtiyaç fazlası olacak şekilde su içilmesiyle kişilerin bunu bilerek su tüketimi yapması önem arz eder. Su içmek vücut için oldukça önemli olsa da fazlasından kaçınmak gerekir.

Sağlıklı ve zinde kalmak adına uzmanlar tarafından da kişilere belirli miktarda su tüketmeleri önerilir. Çünkü fazla su içilmesi durumunda su zehirlenmesi meydana gelir. Su zehirlenmesi nasıl olur? Konusunda ise kişilerin vücudunun ihtiyaç duyduğu su miktarından daha fazlasını içmesi durumunda ortaya çıkacak olan bir sağlık sorunudur.

su-zehirlenmesi-2.jpg

Su Zehirlenmesi Belirtileri

Kişilerin vücudu için ihtiyaçtan fazlasını içmesi halinde ortaya çıkacak olan su zehirlenmesinin belirtileri vardır. Bu belirtilerin bilinmesi ile de insanların önlem alması en doğru olanıdır. Özellikle baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, uyuşukluk, kas zayıflığı, kramplar, artan kan basıncı, çift görme, bilinç bulanıklığı, nefes almada zorluk, duyusal bilgilerin tanımlanamaması gibi durumlar belirtiler arasındadır.

Su içerken dikkat edilmesi gerekenler bilindiği takdirde insanların herhangi şekilde zehirlenmesi ya da bu belirtilere maruz kalması söz konusu değildir. Şiddetli şekilde oluşan su zehirlenmesi ile koma, nöbet geçirme, beyin hasarları ve hatta ölüm ile sonuçlanan ciddi sorunlar doğabilir.

su-zehirlenmesi-3.jpg

Su Zehirlenmesi Nedenleri

Çok fazla su tüketmek oldukça nadir ve zor olan durumlardan olsa da kişilerin son derece dikkatli olması gerekir. Aşırı su alımının olması nedeniyle çok sayıda tıbbi ölüm raporu bulunur. Su zehirlenmesi spor etkinlikle ve dayanıklılık antrenmanlarına katılmakta olan kişileri etkiler.

Aynı zamanda çeşitli zihinsel sağlık koşullarına sahip olan kişileri de oldukça etkileyen bir durumdur. Su zehirlenmesi nasıl önlenir? Konusunda ise kişilerin günlük miktarı aşmayacak şekilde gayet düzenli olarak su içmesi ile önlenir. Yaş ve de hayat koşullarına göre de insanların su ihtiyacı değişir.

KAYNAK: UŞAK HABER