Yeni araştırma herkesi şaşırttı! Sadece 14 günde 2,5 kilo verdiler…

Yeni araştırma herkesi şaşırttı! Sadece 14 günde 2,5 kilo verdiler…
GİRİŞ

Yeme alışkanlıkları üzerine yapılmış olan son araştırma herkesi şaşırttı. Deneye katılanlar daha az yiyip daha mutlu oldular ve istemsizce kilo verdiler.

Yeni bir araştırma, günün sadece 10 saatlik bir bölümünde yemek yiyerek sağlığınızı ve kilonuzu nasıl iyileştirebileceğinizi ortaya koydu.

Bu yöntem, enerjinizi, ruh halinizi ve tokluk hissinizi artırırken, aynı zamanda daha az kalori almanızı ve daha hızlı kilo vermenizi sağlıyor. İşte yeni yöntemin detayları.

10 SAATLİK ARALIKLI ORUÇ NEDİR?

10 saatlik aralıklı oruç, adından da anlaşılacağı gibi, günlük yeme sürenizi 10 saate indirmek ve kalan 14 saat boyunca hiçbir şey yememek demek. Örneğin, sabah 9’da kahvaltı ederseniz, akşam 7’de yemek yemeniz gerekiyor ve sonra bir daha yemek yemiyorsunuz. Bu şekilde, vücudunuzun sindirim sistemi dinleniyor ve yağ yakımı hızlanıyor.

10 SAATLİK ARALIKLI ORUÇ NASIL ETKİ EDİYOR?

Yeni araştırma, 10 saatlik aralıklı orucun sağlığınız üzerindeki etkilerini incelemek için 37.545 kişiyle yapıldı. Katılımcılardan ilk hafta normal beslenmeleri, sonraki iki hafta ise 10 saatlik aralıkta yemek yemeleri istendi. Araştırmanın sonuçları şöyle:

10 saatlik aralıklı oruç, katılımcıların ruh halini, enerji seviyelerini ve açlık hissini iyileştirdi. Katılımcılar, daha az yemek yediklerini ve daha uzun süre tok kaldıklarını belirttiler. Katılımcıların uyku kalitesini ve süresini de artırdı. Katılımcılar, daha rahat uyuduklarını ve daha dinç uyandıklarını söylediler. Katılımcıların kilo vermesine yardımcı oldu. Katılımcılar, ortalama olarak 2,5 kg kaybettiklerini bildirdiler. Ayrıca, vücut kitle indeksleri (BMI) ve bel çevreleri de azaldı. Son olarak katılımcıların kan basıncını, kan şekeri seviyelerini ve kolesterol seviyelerini de düşürdü. Bu da, kalp hastalığı, diyabet ve obezite gibi kronik hastalıkların riskini azalttı.

KAYNAK: UŞAK HABER