Adı, Kulübüyle Özdeşleşmiş 8 Futbolcu

Adı, Kulübüyle Özdeşleşmiş 8 Futbolcu
GİRİŞ

İsmi kulübüyle özdeşleşmiş futbolcular, futbol tarihinin unutulmaz isimleri arasına girdi. Bu futbolcular, aynı kulüpte uzun yıllar boyunca forma giymelerinin yanı sıra kulüple çok önemli başarılara da imza attılar.

İşte adı kulübüyle özdeşleşmiş 8 futbolcu ve kariyeleri…

Darijo Srna - Shakhtar Donetsk

Shakhtar Donetsk’te forma giyen Darijo Srna uzun süre bu kulübün kaptanlığını yaptı. Sağ bekte sayısız maça çıkan Darijo Srna, Ukrayna temsilcisine ilk imza attığında takvimler 1 Temmuz 2003’ü gösteriyordu. Darijo Srna, Shakhtar Donetsk’te tam 13 yıl forma giyerek kulüp tarihinin en başarılı ve sevilen isimlerinden biri haline geldi.

Xavi Hernandez – Barcelona

Barcelona’da forma giyen Xavi Hernandez Barcelona A Takımı'yla 767 resmi maça çıkıp 85 gol attı. Barcelona ile sayısız başarıya imza atan Xavi, kaptanlık yaptığı bu kulübün efsane isimleri arasına girdi.

Steven Gerrard – Liverpool

Liverpool’da forma giyen Steven Gerrard, 9 sezon altyapı ve 17 sezon Liverpool A takımında görev yaptı. Gerrard orta sahada kaptanlık görevini sürdürmesine rağmen 708 maçta 186 gol atarak kulüple özdeşleşti.

Philipp Lahm – Bayern Münih

Bayern Münih2de forma giyen Philipp Lahm, kulüp tarihinin efsane isimleri arasında yerini aldı. 1 Temmuz 2001 tarihinde Alman devine sol bek olarak imza atan Lahm, kariyeri boyunca pek çok farklı mevkide görev aldı. Bayern Münih’in sağ beki ve efsane kaptanı olarak sayısız başarıya imza atan Philipp Lahm, tam 15 yıl boyunca bu formayı terleterek efsaneler arasına girdi.

Iker Cassillas – Real Madrid

Real Madrid’de forma giyen Iker Cassillas, 9 yaşında alt takımda başladığı kariyerini 2015 yılında noktaladı. Casillas tam 725 maçta Real Madrid kalesini korudu.

Francesco Totti – Roma

Roma’da forma giyen Francesco Totti, kulübün efsanevi futbolcuları arasında zirvede yer alıyor. Roma denince akla ilk gelen futbolcu olan Francesco Totti “No Totti No Party” sloganı ile hafızalara kazındı. Totti, pek çok kulüpten transfer teklifi almasına rağmen Roma’ya duyduğu bağlılıktan vazgeçmedi ve 23 yıl boyunca bu kulübün formasını terletti.

Andrés Iniesta – Barcelona

Barcelona’da forma giyen Andrés Iniesta da beraber forma giydiği Xavi gibi kulübün efsane isimleri arasında yer aldı. Barcelona denince akla ilk gelen isimlerden Iniesta, altyapısından başladığı kulüpte tam 15 yıl boyunca forma giydi ve sayısız başarıya imza attı.

John Terry – Chelsea

Chelsea’de forma giyen John Terry, İngiliz kulübün efsane kaptanlarından biri olarak adını tarihe yazdırdı. 1 Temmuz 1998 yılında mavilere imza atan John Terry, tam 18 yıl boyunca giydiği Chelsea formasıyla kaptanlık görevini en iyi şekilde yerine getirdi.

KAYNAK: UŞAK HABER