Badminton nasıl oynanır? Badminton oyun kuralları nelerdir?

Badminton nasıl oynanır? Badminton oyun kuralları nelerdir?
GİRİŞ

Son derece eğlenceli yapısıyla birçok kişi tarafından sevilerek oynana badminton, basit bir tenis vari oyun olmasıyla da dikkat çekiyor. Kuralları ve oynanışı ise oldukça basit…

Ülkemizde de son dönemde bir hayli popüler bir spor türü olan badminton, profesyonel sporcular tarafından da çeşitli ulusal ve uluslararası müsabakalarla oynanıyor. Profesyonel spor dalları içinde yer alsa da badminton günümüzde birçok farklı yerde de oynanmaktadır.

Badminton, raketlerle oynan ve kendine has özel bir topu olan tenis benzeri bir oyundur. Oyun mantığını ve pratiğini öğrendikten sonra kolay bir şekilde oynanabilir. Bu basit öğrenilebilir yapısı da badminton sporunun öne çıkmasını sağlamaktadır.

badminton-1.jpg

BADMİNTON NASIL OYNANIR?

Badminton basit kuraları ve oynanışı olan bir oyundur. Başta birçok kişiye zor gelse de birkaç pratik sonrasında herkes tarafından rahatça oynanabilir. Kaz tüyünden yapılan bir top ile iki raket üzerinden badminton oynanmaktadır. Tenis benzeri bir oyun olan badminton, hazırlanmış file üzerinde topun rakibin sahasına atılarak sayı alınması üzerine kuruludur.

Son derece hafif bir top olmasıyla raketle topa vurulmasının ardından yere çok daha yavaş şekilde düşmektedir. Olimpiyatlarda ve daha pek çok farlı spor müsabakasında badminton öne çıkan bir profesyonel spor olarak da dikkat çekmektedir.

badminton-2.jpg

BADMİNTON KURALLARI NELERDİR?

Belirli kuralar çerçevesinde oynanan badminton, basit kuralları sayesinde de birçok kişinin tercih ettiği spor türlerinden olmuştur. Lig usulü oynanmasa da özellikle turnuvalarda çok sık yer almaktadır.

Temelde badmintonda topu raket ile karşı tarafa atmak gerekiyor. Sadece servis yapan oyuncu ve oyuncular puan almaktadır. Set üzerinden oynanır ve her setin puanı 21’dir. Yazı tura ile oyuna başlayacak taraf belli olur. Başlangıçta topu karşı tarafa atacak oyuncunun iki ayağı da yere basmalıdır.

KAYNAK: UŞAK HABER